Ovo je tabela ABA lige posle pobede Zvezde u Podgorici: Partizan jedini maksimalan, crveno-beli i dalje daleko

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga

Derbi utakmicom odigranom u Podgorici između Budućnosti i Crvene zvezde (73:75) okončano je peto kolo ABA lige, a samim tim dobili smo i novi presek stanja na tabeli regionalnog takmičenja.

Pregršt kontroverznih momenata videli smo u hali "Morača", počevši od izbacivanja prvog čoveka crveno-belih Željka Drčelića posle verbalnog sukoba sa sudijama, do uvreda na račun Nemanje Nedovića od strane publike.

Ako ništa, na kraju smo videli odličnu sportsku predstavu upravo u režiji beka Zvezde, ali i Mekinlija Rajta iz redova crnogorskog tima, koja je pripala beogradskom timu, koji je tako uspeo da popravi svoj položaj na tabeli i makar ostao u prikrajku vrha.

Partizan je apsolutni lider nakon pobede protiv Zadra i poraza Budućnosti i jedini tim koji ima maksimalan skor 5-0, dok Podgoričani imaju 4-1 na drugj poziciji, baš kao i Mega i Dubai koji slede.

Zvezda na petom mestu predvodi karavan ekipa sa skorom 3-2, koliko imaju i FMO i Igokea, dok je iznad crte sada i SC Derbi sa 2-3.

Isti skor imaju i Krka, Spartak, Split, Cedevita Olimpija i Borac, dok na zečelju Zadar i Cibona imaju po 1-4, a Mornar 0-5.

Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)