"Razgovaraću sa Željkom i Janisom...": Pešić otkrio kako će Zvezda i Partizan da pomognu reprezentaciji

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs

Stari-novi selektor Srbije Svetislav Pešić dan posle i zvaničnog produženja ugovora bio je gost emisije "Oko" na prvom programu RTS-a, a tom prilikom dao je predlog koji se odnosi na "večite" i FIBA kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tom prilikom selektor je govorio o planovima u narednom periodu. Tako, kako se poklapa termin večitog derbija Zvezde i Partizana u Evroligi sa reprezentativnim FIBA prozorom, Pešić daje predlog po kojem bi oba kluba trebalo da "daju" reprezentaciji po nekog igrača.

- Razgovaraću sa Željkom i Janisom, bar po jednog, dva igrača. Svaki je važan. Ne možemo računati na Petruševa, Gudurića, Milutinova i još te neke u Evroligi. Avramovića možemo jer se prekida VTB liga, on će moći da igra. On će doći. Imamo iz Mege nekoliko talentovanih igrača, iz FMP-a, videćemo... Ristić iz Francuske, on je uvek kad treba da se poturi glava nad koleno, što kažu fudbaleri. Evo, prilika je. Da iskoristim i ja vas, reprezentacija je reprezentacija, svi su bili ponosni i partizanovi i zvezdini navijači i Željko, prvi je čestitao i Janis. Uprava Zvezde, Partizana. Sad te klupske zastave treba ujediniti u zastavu Srbije. Mi imamo jednu Srbiju.

Potom, selektor je dodao da su odricanja neophodna kako bi se došlo do rezultata.

- Ajmo svi pomalo, od nečega da se odreknemo za kratko da napravimo neku ekipu, da odemo u Dansku i pobedimo. Da dođemo 24-og da se rasproda Pionir, da dođe 8.000 ljudi sa zastavama Srbije da podrži igrače. Mi smo u novembru 2021. imali kvalifikacije, priča se o Manili, Parizu, mi ne bi bili tamo da se nismo kvalifikovali. Igrali smo protiv Letonije 101-100, bilo 500 gledalaca. Šta se desilo? Poslednja kvalifikaciona utakmica protiv Finske, došlo 8.000 ljudi. Govori se o kultu reprezentacije. Kako se stvara? Ne stvara Pešić, on pomaže jer je tu. Stvaraju ga igrači koji dolaze iz određenih klubova. Ne možemo Partizana, Zvezdu ili slično da kažemo "ti moraš". Oni moraju da pobede u toj utakmici, ali hajde da vidimo da pobedimo na drugi način. To je sada... Selektor počeo da radi.

(Telegraf.rs)