Pesić otkrio šta je prelomilo da ostane selektor Srbije: "Nemate me, ako mi uskratite jednu stvar..."

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Anđić

Stari-novi selektor Srbije Svetislav Pešić dan posle i zvaničnog produženja ugovora bio je gost emisije "Oko" na prvom programu RTS-a u kojem je govorio o brojnim košarkaškim temama, kao i planovima u narednom periodu.

Na samom početku razgovora selektor Pešić je otkrio šta je prelomilo da nastavi mandat na klupi Orlova.

- Ja osećam odgovornost prema igračima sa kojima sam prošao taj proces sa svim ovim preprekama. Bilo je poraza, nije samo pobeda. U Srbiji samo uspeh uspeva, ali kako to da definišem... Verovatno ta odgovornost prema timu, jer znate kako, mi treneri tim je na prvom mestu, svi moramo zajedno da pravimo taj timski duh, a onda trener odustane - istakao je Pešić i dodao:

- Tako da ta odgovornost prema igračima je verovatno, a još i ljubav, strast prema košarci... Znate kako, biti trener reprezentacije Srbije to je baš čast, jeste i obaveza, ali i ogromno zadovoljstvo. Kad sam razgovarao sa odgovornima, doslovce sam rekao, samo nemoj da mi uskraćujete zadovoljstvo jer me onda nemate. Ja želim to da uradim, želim da pomognem i sebi i igračima i košarci kod nas. Samo me pratite i ne uskraćujete zadovoljtsvo koje sad osećam. Desi li se to da nisam zadovoljan, neće biti rezultat - istakao je selektor.

(Telegraf.rs/RTS)