Real Madrid naciljao vrhunsko NBA pojačanje: Bio uzdanica Grega Popoviča, a sada će u Evroligu

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Sean M. Haffey / Getty images / Profimedia

Košarkaški klub Real Madrid nalazi se u nezavidnom položaju nakon niza ne baš tako dobrih rezultata u Evroligi, te su odlučili da nastave sa ispitivanjem tržišta u želji da naću pravo pojačanje koje bi moglo drastično promeniti situaciju.

U potrazi za pojačanjem "bacili su oko" na NBA ligu, gde veliki broj igrača dobija otkaze od svoji timova pred sam start sezone, koja počinje za dva dana.

Interesovanje su pokazali za Lunija Vokera, koji je draftovan u ligu sa 18. pozicije od strane San Antonio Sparsa, gde je proveo četiri kvalitetne godine.

Nakon toga otišao je u Los Anđeles, gde je nastupao za Lejkerse godinu dana, da bi potom otišao u Bruklin Netse prošle godine, gde je prosečno beležio 9.7 poena, 2.2 skoka i 1.3 asistencije po utakmici.

Real na poziciji beka ima Džanana Musu i Ksavijera Ratan-Mejesa, dok su na krilnim pozicijama Mario Hezonja i Alberto Abalde.

Voker (25) pokriva obe pozicije, a igrački ga krati izvanredna atletika, razumevanje igre, ali i pristojan šut u svim segmentima.

(Telegraf.rs)