Čuveni hrvatski klub nije hteo da ga dovede za 1.500 evra mesečno, sada je jedan od najboljih igrača ABA lige

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Svi koji su sinoć rešili da isprate duel 5. kola regionalne ABA lige između Splita i Mege, mogli su da uživaju u novoj neverovatnoj partiji košarkaša domaćih, Davida Škare, koji je bio nerešiva enigma za mlade momke iz Beograda.

Split je pobedio na ovom meču rezultatom 90:80, a Škara je susret završio sa 19 postignutih poena (8/15 za dva, 0/1 za tri, 3/3 sa linije penala) uz devet skokova i četiri asistencije za 26 indeksnih poena.

Može se reći da je Škara svojevrsno otkrovenje ove sezone u ABA ligi i možda i najveće pojačanje Splita, pošto spada među najkorisnije u pet do sada odigranih kola sa prosečnim indeksom korisnosti od 17,2 poena.

Nijednom do sada nije bio jednocifren, pošto je protiv Igokee postigao 11 poena, u meču sa Budućnošću dao je 15, protiv Zvezde je stao na 16, a protiv Cedevita Olimpije na 20 poena.

A njegova priča zaista je vrlo interesantna, pošto je Škara posle završenog koledža i nastupa u NCAA ligi mogao da dođe da igra u čuvenoj Šibenci za svega 1.500 evra mesečno. Međutim, klub je odbio takvu mogućnost, pa je David otišao u malo poznatu Uesku da u drugoj ligi gradi svoje ime, prenosi hrvatski novinar Vid Horvat.

Uspeo je Škara da pronađe svoj put, pa je posle nastupa za Valparaizo i Klemson u NCAA, a zatim i Uesku, bio deo Denana, Le Portela, Nansija i Šampanja u Francuskoj, odakle je konačno došao u Split.

Nema sumnje da u Dalmaciji trljaju ruke, a da se u Šibenci sada hvataju za glavu, jer shvataju kakvog su talenta propustili.

(Telegraf.rs)