Mornar imao slobodnjak za pobedu, a onda se pojavio Litvanac: Borac u dramatičnoj završnici došao do pobede

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Košarkaški klub Mornar iz Bara imali su priliku da ostvare prvu pobedu u ABA ligi ove sezone, ali ekipa Borca iz Čačka je imala druge planove. Paulius Valinskas je doneo produžetak nakon neverovatne završnice, da bi njegov tim na kraju slavio rezultatom 86:84.

Utakmica je celim svojim tokom bila veoma neizvesna, sa velikim brojem poena, a viđen je i veliki broj preokreta rezultata.

Međutim, u samoj završnici, u poslednjih sedam minuta igre, Barani su uzeli prednost i nisu je pustili do samog kraja utakmice, kada se desilo nešto potpuno neočekivano.

Runjić je imao dva slobodna bacanja i dva poena prednosti, kada je pogodio prvo, ali promašio drugo. Nakon toga je Valinskas došao do lopte, došao do devet metara od protivničkog koša i uz zvuk sirene podigao trojku koja je ušla.

Nakon toga smo otišli u produžetak, gde se igra Barana potpuno raspala, a vetar u leđa su dobili Čačani, koji su odmah krenuli jako šuterski u poslednjih pet minuta utakmice i tako su došli do jedne prelepe pobede.

Na kraju je najbolji pojedinac meča bio Marko Jošilo sa 22 poena, 11 skokova i pet asistencija. Manojlović je za Borac postigao 13 poena uz devet skokova, koliko je imao i Đorđe Gagić, sa tim da je iskusni centar dodao i šest asistencija.

Nikolić je ubacio 13, Boldvin 14 poena, osam skokova i pet asistencija, a Marko Pavićević 10 poena i četiri skoka.

I u Mornaru su bili efikasni, pa je Dženkins ubacio 22 poena, šest skokova i četiri asistencije. Runjić je dodao 17 poena, Bediako 12, Đoković 10, a Smit 11 poena.

Mornar će naredno kolo igrati protiv Spartaka u Subotici, dok će Borac ugostiti ekipu Splita u Čačku istog dana, 27. oktobra, samo četiri sata ranije, od 16 časova.

(Telegraf.rs)