Da li je ovo momenat u kom je Zvezda izgubila od Barselone? Jago objasnio i zbog čega je uzeo težak šut...

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Sport Klub

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču četvrtog kola Evrolige od ekipe Barselone sa 98:94 nakon produžetka, a nakon ovog meča imaju za čim i da žale, s obzirom na to da su vodili tokom većeg dela meča, dok su i u produžetku imali priliku da dođu do trijumfa, ali...

Prava borbena, egal utakmica viđena je u Beogradskoj areni, gde je Zvezda vodila tokom većeg dela meča, a potom je sve to ispustila u završnim trenucima utakmice. Jago je uspeo da pogodi polaganje i odvede meč u produžetke, a tamo je viđeno ponovo - svašta.

Prvo je Nikola Kalinić promašio dva slobodna bacanja, onda je Jago zaigrao dosta dobro, a ispostaviće se da je Brazilac na neki način postao i tragičar na ovom meču. Pogodio je Jago "2+1", potom se Zvezda odbranila i imali su novi napad pri rezultati 93:90 u svoju korist.

Ipak, usledio je veoma loš napad. Jago je vodio loptu 20-ak sekundi, postavio je igrače, a potom je uzeo šut sa skoro 10 metara i to preko Jana Veselog kada je ekipa Barselone bila u bonusu i kada je mogao da napada koš.

Lopta koju je uputio Jago nije ni došla do koša, te su nakon toga usledile dve trojke Barselone koje su i završile ovaj meč. Nakon meča, Jago je objasnio i zbog čega je uzeo ovaj veoma težak, pomalo i nerezeonski šut.

- To je moj šut, treneri i ljudi u timu mi veruju, otvoren sam bio, to je moja igra, vežbam takve šuteve svaki dan i verujem u to - poručio je Jago nakon utakmice.

Podsetimo, u narednom kolu Evrolige, Zvezda igra protiv Real Madrida u Španiji.

(Telegraf.rs)