Igokea iskalila bes nakon poraza od Zvezde, Boriša dominirao: Rival nije znao šta ga je snašlo

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee su poslali pravi odgovor svim rivalima u ABA ligi nakon teškog poraza od Crvene zvezde u prethodnom kolu. Uspeli su da ubedljivo savladaju ekipu Cedevita Olimpije, koja slovi za jednog od favorita za osvajanje nekog od četiri mesta, a rezultat je na kraju utakmice bio 91:78.

Od samog starta Igosi su dali do znanja rivalu da neće imati lak zadatak, pa su na kraju prve deonice bili na +7, odnosno dobili su je rezultatom 28:21.

Druga je bila spuštanje u brzinu manje, ali na poluvremenu je svakako tim iz Laktaša odneo pobedu. Drugo poluvreme je bila slična priča, treća četvrtina ubedljiva pobeda, a onda poslednja blago izgubljena za konačno pozitivan rezultat.

Najbolji pojedinac meča je bio Brajs Džons sa indeksom korisnosti 29, odnosno postignutih 20 poena i devet asistencija. Boriša Simanić je odigrao fantastično postigavši 22 poena uz šest uhvaćenih skokova. Dvocifren je još bio i Milosavljević sa 12 poena i tri skoka.

Na drugoj strani se istakao Robinson sa 19 poena i pet skokova. Pratio ga je Gregor Glas sa 13, Radović sa 12, ali i Aleksej Nikolić sa 10 poena.

Igokea naredno kolo gostuje ekipi Mege u Hali sportova, dok će Cedevita Olimpija odigrati derbi kola protiv tima Budućnosti u Ljubljani.

(Telegraf.rs)