Nećete verovati šta je ChatGPT rekao o meču Zvezda - Barselona: Prognozirao je njima pobedu zbog ova 2 igrača

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Košarkaši Crvene zvezde će u okviru 4. kola Evrolige igrati protiv Barselone na svom terenu, doslovno će u grotlu Arene dočekati ekipu iz Blaugrane, što joj može i dati određenu prednost. Ipak, ne vide baš svi ovo kao prednost.

Telegraf je i pred meč Zvezde sa Fenerbahčeom odlučio da upita ChatGPT, iliti veštačku inteligenciju o predikciji susreta, kada je ChatGPT prednost dodelio Fenerbahčeu. Ovoga puta, uradili smo isto i ponovo smo postavili veoma kratko i jednostavno pitanje umetnoj inteligenciji.

ChatGPT je pažljivo analizirao ovaj meč, oba protivnika i dao je svoj sud.

- Večeras Crvena zvezda igra protiv Barselone u Evroligi pred punom Arenom, što im daje domaću prednost i energiju sa tribina. Očekuje se izuzetno napet meč, jer Barselona ulazi u ovaj duel nakon nekoliko ubedljivih pobeda, uključujući trijumf nad Monakom, dok je Zvezda u sjajnom formi, posebno posle pobede protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Zvezda će se osloniti na ključne igrače kao što su Nemanja Nedović i Luka Mitrović, ali biće potrebna čvrsta odbrana i dobar šut da bi neutralisali Barseloninu duboku rotaciju i ofanzivne pretnje poput Nikolasa Laprovitole i Daria Brizuele. Prethodne utakmice između ova dva tima bile su izjednačene, a statistika sugeriše da će i večeras odlučivati sitnice, pogotovo jer Barselona beleži nešto bolji prosek poena po utakmici u Evroligi.

Takođe, on ističe i to da je atmosfera u Areni, kao i agresivna igra u tranziciji nešto što bi mogli biti ključni faktor za crveno-bele.

Ipak, on se odlučio da prednost da Barseloni.

- Ako bih morao da odaberem jedan tim za večerašnju pobedu, blagu prednost bih dao Barseloni. Iako Zvezda igra na domaćem terenu, Barselona ulazi u meč sa boljom trenutnom formom, impresivnim nizom pobeda i snažnim ofanzivnim učincima ključnih igrača. Analitičke procene i statistike takođe daju blagu prednost Barseloni.

Potom, upitan je i za tačan rezultat utakmice.

- Očekujem da će rezultat biti prilično tesan, s obzirom na izjednačene snage oba tima. Barselona obično postiže nešto više poena po utakmici, ali Zvezdina defanzivna čvrstina i domaći teren mogu ograničiti taj ofanzivni potencijal. Rezultat bi mogao biti u rasponu od 75-80 poena za Barselonu, dok bi Zvezda mogla završiti sa 72-76 poena, u zavisnosti od njihove šuterske forme i sposobnosti da kontrolišu ritam igre​ - zaključio je ChatGPT.

(Telegraf.rs)