Zvezda ih obrukala u Turskoj, oni odmah doveli NBA pojačanje: Fenerbahče ima novog plejmejkera!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Youtube / eurohoops turkiye

Košarkaši Fenerbahčea su tokom duplog kola u Evroligi doživeli nezgodan poraz od Crvene zvezde na sovm terenu, a iako su pobedili Albu, reagovali su na tržištu i ozvaničili su dovođenje nogo plejmejkera umesto Skotija Vilbekina.

Novi košarkaš tima iz Istanbula postao je Skajlar Mejs, plehjmejker koji je skoro čitavu svoju karijeru proveo u NBA ligi.

Skajlar Majs je odabrao kao 50. pik druge runde na draftu 2020. godine, nakon čega je igrao za Atlanta Hokse, potom i za Delaver Blu Koutse, te Meksiko Siti Kapetane. Okušao se opet u NBA ligi preko Portland TrejlBlejzersa, onda i Los Anđeles Lejkersa, dok mu je poslednji klub bio Saut Bej Lejkers.

Fenerbahče je teške povrede Skotija Vilbekina ostao bez jednog od svojih najboljih igrača za celu sezonu, pa je ovakav potez i logičan sled okolnosti.

Skajlar Majs je inače tokom NBA karijere odigrao 105 mečeva, tokom kojih je imao 4.3 poena u proseku i 1.3 asistenciju. Najbolji je bio u Portlandu, gde je na šest mečeva u sezoni 2022/2023 imao prosek od 15.3 poena i 8.3 asistencije.

(Telegraf.rs)