Magični Nikola Jokić: Srbin nije hteo da šutira, a opet je svom timu doneo pobedu! Njegova statitika je čudo

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa došli su do svoje prve pobede u NBA predsezoni, pošto su bili bolji od ekipe koja ih je izbacila u plej-ofu prethodnog leta, Minesota Timbervulvsa. Tim iz Kolorada je slavio sa 132:126, a Nikola Jokić je pokazao da se u košarci ne gledaju samo poeni.

Veoma čudnu partiju je imao Srbin, tačnije, on je sada gledao da se podredi ostalima i da bude podrška i potpora za neke mlađe igrače, pa je tako uspeo da "natera" Džulijana Strotera da igra, te je on i ubacio čak 33 poena.

Praktično, Stroter je bio najbolji na terenu, imao je 33 poena, tri skoka i dve asistencije, uz neverovatan šut iz igre - 8/13, dok je trojke šutirao 5/8. Pomoć je imao u Džamalu Mareju koji je imao 25 poena, Majkl Porter Džunior je dodao 16, a Dario Šarić 13. Dvocifren je bio Rasel Vestbruk sa 13 poena i pet asistencija, međutim, Jokić je priča za sebe.

Nikola Jokić praktično nije želeo da šutira, tek je pet puta uputio šut na koš, pogodio je dva i upisao je četiri poena. Ali, ostala statistika je posebna. Srbin je na terenu proveo 28 minuta, a za to vreme je imao sedam skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Da stvari budu i impozantnije, Jokić je prvo poluvreme završio bez poena, ali je imao šest skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte, što je bilo dovoljno za indeks od +17.

Kod Minesote je najbolji bio Luka Garza sa 29 poena, dok je Pi-Džej Doužer, koji je igrao za Partizan prošle sezone imao tri poena.

(Telegraf.rs)