Sferopulos nahvalio Pantera: "Odličan je, ali ga dobro znamo od prošle godine!"

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Barselone gostovaće Crvenoj zvezdi i nema sumnje da će pokušati da naprave pobedu u Beogradu, a Janis Sferopulos je pred meč komentarisao šta će biti fokus za duel četvrtog kola.

Komentarisao je jednog od najvažnijih igrača Barselone, Kevina Pantera koga, kako ističu, vrlo dobro znaju.

- Panter je uvek sjajan strelac. Znamo ga od prošle godine. Znamo šta treba da uradimo protiv njega. Ali ne možemo se fokusirati samo na njega jer imaju igrače koji mogu postići mnogo poena. Imaju igrače koji su u dobroj formi i mogu napraviti razliku. Imamo primere i drugih utakmica iz prošle godine. Zato im pristupamo kao celini, naravno, uzimajući u obzir svakog pojedinca - rekao je Sferopulos.

Pohvalio je rivala i ističe da je važno ovoj utakmici pristupiti kao i svakoj drugoj.

- Barselona je vrhunski tim. Imaju sjajne igrače na svakoj poziciji. To znači da moramo ostati fokusirani na svoj posao. Ne možemo razmišljati ni o čemu drugom osim ove utakmice. Nije bitno jesmo li 3-0 ili 0-3. Pristupamo svakoj utakmici na isti način. Najvažnije je da uvek idemo utakmicu po utakmicu. To sam govorio od početka sezone. To radimo sada i to ćemo raditi i ubuduće. Ne možemo donositi zaključke nakon trećeg kola - dodaje iskusni trener crveno-belih.

Video: Sferopulos: Barselona je veoma kvalitetan tim, dobro su pokriveni na svim pozicijama

Ne želi da pada u klopku euforije u koju su navijači upali, te govori kako je samo jedna stvar važna pred njima.

- Fokusiramo se samo na utakmicu protiv Barselone pred našim navijačima. Očekujemo da će navijači napuniti dvoranu. Srećni smo što su i oni srećni. Ali moramo da se borimo za još jednu utakmicu svom snagom, uz njihovu podršku naravno. Dupli program je uvek težak i zahteva energiju, mentalnu pripremu i spremnost. To je najvažnija stvar koju treba da imamo, i imaćemo je sutra. Za nas je ključno da se fokusiramo na naš plan i pokušamo da ga sprovedemo kao i za svaku utakmicu - zaključio je grčki stručnjak.

(Telegraf.rs)