Veštačka inteligencija će oduševiti Grobare pred Makabi: Ovo predviđanje će se svideti navijačima Partizana

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić, Wikipedia

Košarkaši Partizana večeras će imati atipično gostovanje u Evroligi, pošto neće napustiti Beograd, ali neće igrati na svom terenu. Protivnik će im biti Makabi iz Tel Aviva u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali pred praznim tribinama zbog dobro poznate situacije u Izraelu.

Zapravo, na tribinama će se naći nekoliko desetina do stotina navijača, a ulaz u dvoranu biće striktno kontrolisan. Partizan je do sada ostvario jednu pobedu u Evroligi, u prošlom kolu protiv Bajerna, a sada traži i drugu, dok Makabi ima skor 2-1.

Ipak, Makabi će biti oslabljen neigranjem Rokasa Jokubaitisa, koji neče biti na terenu tri sedmice, dok će Vejnen Gabrijel takođe biti van. Sa druge strane, crno-belima su nesigurni Dvejn Vošington i Ajzeja Majk.

Foto: Mileta Mirčetić

Pitali smo veštačku inteligenciju, kao i na svakom meču Evrolige večitih do sada, da nam prognozira kakav će biti krajnji ishod. Uneli smo sve podatke o timovima, poslednje mečeve i dobili sledeći odgovor:

- S obzirom na to da se utakmica igra na neutralnom terenu u Beogradu, pred praznim tribinama, to ipak daje malu prednost Partizanu jer su njihovi igrači navikli na dvoranu "Aleksandar Nikolić". Povreda Rokasa Jokubaitisa oslabljuje Makabi, jer je on važan deo njihove spoljne linije.

Partizan će verovatno pokušati da iskoristi ovu situaciju i agresivnom odbranom smanji efikasnost Makabijevih preostalih bekova, kao što su Tamir Blat i Džon Dibartolomeo. Iskusni igrači Partizana poput Ifea Lundberga i Brendona Dejvisa mogli bi biti ključni za njihovu ofanzivu.

Partizanov poznavanje hale i motivacija da poprave skor u Evroligi mogla bi im doneti blagu prednost, pogotovo bez prisustva publike koja bi bila faktor za obe ekipe.

Makabi Tel Aviv 78 - 83 Partizan

(Telegraf.rs)