Panter vinuo Zvezdu na prvo mesto i šokirao potezom na kraju meča sa Monakom: Svi mislili da je kraj, ali...

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednji meč trećeg kola Evrolige odigran je u sredu, a Barselona je pobedom protiv Monaka 86:71 u hali "Blaugrana" lansirala sebe na drugo i Crvenu zvezdu na prvo mesto.

Katalonski tim je zaboravio uvodni poraz od Žalgirisa i sada sa skorom 2-1 "miriše" i sam vrh, na kom su crveno-beli jedini sa maksimalnih 3-0. Zanimljivo je što je za tako nešto zaslužan i bivši kapiten Partizana.

Kevin Panter je sa 21 poenom i po tri skoka i asistencije srušio "kneževe", koji bi u slučaju trijumfa bili takođe na maksimalnom skoru.

Košarkaš poseduje i srpski pasoš i tokom prethodne tri godine u crno-belom je sebe etablirao na najvišem nivou u Evropi, a sada njegov kvalitet dolazi do izražaja i u jednom od najboljih timova kontinenta.

Pa ipak, osim o poenterskom učinku priča se i o potezu sa kraja meča, zbog kog su komentari podeljeni.

Naime, vreme je isticalo i duel se približavao kraju i Panter je držao loptu u rukama. Delovalo je da neće gađati na koš prema govoru tela, ali se u momentu namestio i uputio trojku, ali je nije pogodio.

Razlika je izuzetno bitna u međusobnom okršaju, pa je to sasvim legitiman razlog za ovakav potez, ali mnogi ističu da je to mogao da uradi na drugačiji način i da je prevario rivala.

Barselona svoj naredni meč igra u petak protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni.

(Telegraf.rs)