Vule Avdalović o trenerskoj "vrtešci" na startu KLS: "Taj trend ne sme da uđe u praksu, sezona ima 30 mečeva"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press

Košarkaši OKK Beograda imaju blistav start sezone, a velike zasluge za to idu i treneru Vuletu Avdaloviću, koji je još jednom uspeo da skupi vrlo mlad i talentovan tim, koji je očigledno spreman za velike domete.

Oni su za vikend bili bolji na gostovanju BKK Radničkom u gradskom derbiju, a Avdalović je bio gost rubrike "Komentar kola" na sajtu Košarkaške lige Srbije. Tamo se dotakao i teme smene trenera, pošto su već tri kluba - Džoker, Dinamik i Sloboda menjali šefove struke.

- Mislim da taj trend ne bi smeo da uđe u praksu. Nije u redu da se nakon jednog, dva kola smenjuju treneri. Sezona ima 30 utakmica, i ne može uvek sve ići kako treba. Ako klubovi imaju poverenja u trenera, stručni štab i igrače, mislim da ne sme da se dešava da odmah dolazi do promena. To nije u redu ni prema trenerima, ni prema igračima, jer nisu samo oni krivi. Tu je cela organizacija kluba, menadžment i svi se zajedno dogovaraju ko će da bude tu i ko će da čini i stručni i igrački kadar. Prerano je suditi o nečijim mogućnostima nakon jednog, dva poraza. Ipak, dešava se i na novim trenerima je da se dokazuju i opravdaju ukazano poverenje - kategoričan je trener OKK Beograda, Vule Avdalović.

Zatim se osvrnuo na to koga vidi kao favorita za plasman u sam vrh tabele KLS. Novosađani su na samom vrhu.

- Vojvodina ima najkvalitetniji sastav, što su i pokazali odličnim startom na oba fronta. Po mom mišljenju su oni glavni favoriti da ponove prošlogodišnji uspeh i osvoje KLS. Kako ja trenutno vidim stvari, u samom vrhu bi trebali biti Zlatibor, Vršac, a ostale ekipe videćemo kako se budu odvijalo prvenstvo. Joker je sigurno jedna od te tri, četiri ekipe za sami vrh tabele - kaže Avdalović i pojašnjava:

- Ekipama koje pretenduju na vrh, a uz to igraju i ABA 2 ligu, biće dodatno teže, jer većina igrača nije navikla na taj ritam. Početak je sezone, još je rano suditi o ma čemu, a kamoli konačnom plasmanu. Na samom startu iznenadili smo Tamiš i mi, do kraja sezone biće sigurno još ekipa koje će ući u pozitivne serije. Ono što je sigurno jeste da nas očekuje zanimljiva košarkaška godina u domaćoj ligi - zaključak je Avdalovića.

(Telegraf.rs)