Ostoja Mijailović o isplaćenom poreskom dugu Partizana: "Mi smo primer, više nećemo dugovati ni dinar"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Samo par sati pre nego što je Partizan pobedio Bajern u Areni u 3. kolu Evrolige, predsednik kluba Ostoja Mijailović podelio je sa navijačima vesti o otplati kompletnog poreskog duga prema Srbiji u iznosu od šest miliona evra.

Samim tim, Partizan sada nema više dugova po tom osnovu, o čemu je između ostalog za TV Partizan pričao i sam Mijailović, koji je rekao da je sinoć ipak mnogo važnija ta pobeda na terenu protiv Bavaraca.

- Važnija je pobeda protiv Bajerna, jer je prva u Evroligi, što je primarno takmičenje za koje se borimo - rekao je Mijailović.

Dugovanja nisu bila mala, ali je Partizan uspeo da pronađe način da ih reguliše i Mijailović kaže da je to velika pobeda svih u klubu.

- Što se tiče druge pobede, dugo se borimo za nju. Klub je 20 godina pokušavao da stabilizuje poreski dug i mislim da smo veliku stvar napravili. Kompletan dug smo vratili prema Republici Srbiji, naša država je to zaslužila, jer godinama finansira Partizan. Mi treba da budemo primer kako treba funkcionisati u odnosu sa državom. Od sada Partizan neće dugovati niti jedan dinar poreza - jasno je podvukao Ostoja.

Kaže da je klub sada na stabilnim nogama, a da će sav novac koji prihoduje Partizan trošiti na poslovanje.

- Biće jednostavnije, stabilizovanije. Ono što prihodujemo to ćemo da trošimo na ekipu i funkcionisanje kluba. To je ono čemu smo težili sve ove godine - izjavio je Ostoja.

(Telegraf.rs)