Pitali smo veštačku inteligenciju zašto je toliko promašila ishod meča Fenerbahče - Zvezda, ovo je odgovor

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Veštačka inteligencija, popularni ChatGPT, potpuno je omanula u utorak kada je u pitanju prognoza konačnih ishoda meča između Fenerbahčea i Crvene zvezde!

Za razliku od utakmice koju je Partizan igrao sa Bajernom, i gde je ChatGPT promašio samo tri poena (dva za crno-bele i jedan za goste), veštačka inteligemncija je za duel u Istanbulu bila daleko od realnosti.

Naime, na pitanje o predikciji tog susreta dobili smo odgovor da će Fener da dobije rezultatom 75:70, dok je konalan rezultat na kraju bio 76:57 u korist srpskog i regionalnog šampiona.

Zato nas je i interesovalo zbog čega je veštačka inteligencija toliko omanula, a na konrektno pitanje da objasni "promašaj" stigao je ovaj odgovor:

- Prognoze često zavise od trenutne forme timova, povreda, strategije i mnogih drugih faktora, koji mogu uticati na ishod meča. U ovom slučaju, očigledno su se stvari odvijale drugačije nego što se očekivalo. Fenerbahče i Zvezda su obično veoma konkurentni timovi, ali ponekad jedan tim može iznenaditi i ostvariti daleko bolji rezultat od predviđenog. U sportu su iznenađenja česta i to je deo čari igre! Najvažnije je učiti iz tih iskustava i prilagoditi se u budućim prognozama!

(Telegraf.rs)