Prošle nedelje ubacio FMP-u 43 poena, došao u Evroligu i potezom "uplašio" Partizan 2 dana pred meč u Pioniru

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Twitter / Euroleague / Printscreen

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva sinoć su u Beogradu u dvorani "Aleksandar Nikolić" ostvarili drugu pobedu u sezoni u meču protiv Anadolu Efesa u okviru 3. kola u dramatičnoj završnici u kojoj je trijumfalni koš stigao tri sekunde pred poslednji zvuk sirene preko Džejlena Hoarda - 93:91.

Ono što je, ipak, sve impresioniralo jeste činjenica da je najnovije pojačanje Makabija, Sejben Li, koji je došao pred ovaj meč iz turske Manise, već uspeo da izdominira i da pokaže celoj Evropi da treba da ga se "plaši".

On je prošle sedmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" u FIBA Ligi šampiona u timu Manise postigao čak 43 poena protiv ekipe FMP-a iz Železnika, nakon čega je i zvanično obukao dres Makabija.

A sinoć je bio takođe podjednako neverovatan uz 23 poena kraj svog imena, jedan skok i pet asistencija za indeks od 26 poena i +/- statistiku od +12, što će reći da je sa njim na terenu Ponos Izraela igrao mnogo, mnogo lakše.

Posebno je impresivan način na koji je Sejben Li otvorio svoj poenterski račun u Evroligi. Zatrčao se preko celog terena i moćno zakucao preko Erčana Osmanija, koji je tako samo završio na posteru (a i na snimcima koji se dele na društvenim mrežama).

Pogledajte ovo moćno zakucavanje, a Lija ćemo upoznati još bliže u četvrtak kada Makabi igra sa Partizanom.

(Telegraf.rs)