Debakl Denvera bez Jokića, trener Majamija hvalio Nikolu Jovića

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: AP/Tanjug

Bez Nikole Jokića u sastavu, košarkaši Denvera su još jednom pokazali da izgledaju kao jedna prosečan tim i otuda i ne čudi što su ubeldjivo poraženu u predsezoni od Oklahome rezultatom 124:94!

Nagetsi sada imaju 0:4 u pripremnim utakmicama i sa određenim problemima čekaju start NBA lige, mada su protiv Tandera bili lišeni i pomoći Džamala Mareja, Rasela Vestbruka i Pejtona Votsona.

Majkl Porter Džunior je sa 15 poena predvodi ekipu Majkla Melouna, dok su Džulijan Strouter i Trej Aleksander dodali po 12. Aron Gordon je zabeležio 11 poena i po pet skokova i asistencija.

Nagetsi su odlično otvorili utakmicu, Gordon je sjajno menjao Jokića koji je u odelu pratio ovaj meč, a Porter je startovao sa 12 poena. Međutim, sve se vrlo brzo okrenulo i Nagetsi su u međuvremenu imali čak 22 izgubljene lopte.

- Pre utakmice sam spomenuo svoju najveću brigu: Da li možemo da čuvamo loptu i sprečimo ih u tranziciji? I u tom smislu smo potpuno podbacili - rekao je Meloun posle meča.

Očekivalo se više i od Hrvata Darija Šarića koji je imao samo pet poena i po četiri skoka i asistencije. S druge strane, Strouter je kao startni plejmejker, ovoga puta, uradio odličan posao u odsustvu Mareja.

Vredi pomenuti i da je Šaj Gildžes Alkesander bio najbolji u redovima Tandera sa 19 poena, dok su Džo i Vilijams dodali po 14.

Nikola Jović je dobio pohvale za partiju protiv San Antonija, gde je Srbin u trijumfu Majamija rezultatom 120.117 ubacio sedam poena i imao tri skoka i asistenciju.

Kao i onu osvojenu loptu koju je ukrao od veterana Krisa Pola, te otuda i ne čudi što ga je trener Hita Erik Spoelstra hvalio na konferenciji za medije.

Bam Adebajo je imao 20 poena u redovima Majamija, Hakez je dodao 15, a Hiro 14. S druge strane, Sošan je sa 18 poena i 11 skokova dominirao kod Sparsa gde su se istakli Brenam i Džonson sa po 15.

(Telegraf.rs)