Pitali smo Mileta Ilića da li Jokić može do nove NBA titule: "Oni su uvek ekipa u koju svi sumnjaju..."

S. T.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Nikola Tomić

Malo je preostalo do starta NBA lige, samo deset dana nas deli od prvih takmičarskih utakmica u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu u kojem će naravno Nikola Jokić biti u centru pažnje i pokušati da dođe do nove MVP titule.

Pratićemo i Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jovića, ali i Nikolu Đurišića, Nikolu Topića...

Interesantno je da je kompanija "Mozzart" postala zvanični beting partner NBA lige za Srbiju. Najbolji košarkaši na svetu 23. oktobra kreću u novu sezonu, ali ovoga puta NBA karavan bogatiji je za partnera iz Srbije - kompanija Mozzart postala je zvanični beting partner NBA lige za Srbiju i time postala deo najpoznatije košarkaške porodice na svetu.

Na specijalnom događaju održanom danas u Beogradu bili su prisutni i neki bivši NBA košarkaši, poput Igora Rakočevića, Mileta Ilića, Saše Pavlovića...

Voditelj podkasta "Jao Mile", nekadašnji NBA centar, Mile Ilić za početak je sa medijima podelio šta je to što očekuje od naredne sezone u NBA ligi.

- Očekivanja od nove sezone su da vidimo sve naše igrače u dobroj formi, sa dobrim brojkama i da Nikolu na kraju vidimo sa trofejom u rukama. Kratko i jasno - rekao je Mile Ilić na samom početku.

Postavili smo mu pitanje šta je to što zapravo pravi ključnu razliku između NBA košarke nekada, iz njegovog vremena, i one koju gledamo sada.

- Mislim da se sada igra mnogo brža košarka. Još tada je atleticizam bio vrhunski, ali sada je to podignuto na mnogo viši nivo i misli da će iz godine u godinu biti brže i bolje, mislim da neće prepustiti da to ode na drugu stranu. Razvoj NBA lige se vidi po betingu, učestvovanju njihove lige u Africi, oni traže takve talente koji su spremni da isprate taj ritam igre.

Foto: Nikola Tomić

Pošto smo se dotakli teme NBA lige u Africi, nismo mogli da izbegnemo temu o dolasku karavana i u Srbiju. Pominjala se organizacija utakmice u Beogradu...

- Pošto je NBA liga jedna veoma profitabilna liga, mislim da nijedan tim neće doći "džabe" ovde, ta putovanja moraju da se plate. Sada, koliko smo mi spremni da izdvojimo da neki tim dođe ovde u Srbiju ili region, mislim da nismo još toliko dorasli tome. 

Mnogi mladi igrači iz Srbije pokušavaju da nađu svoj proboj na veliku scenu. Mile Ilić ističe da je njima sada najvažnije da dobiju na mišićnoj masi.

- Pre svega, Nikola je u postoperativnom periodu, radi na oporavku, treba da bude svestan i mentalno jak da izdrži ceo period i da pripremi svoje telo za naredne godine. Što se ostalih momaka tiče, moraju da rade na fizičkoj snazi i da iskoriste ovu sezonu da shvate zapravo NBA igru kako funkcioniše, da bi i oni bili u narednim godinama spremni da je isprate i da igraju. Ne verujem da će bilo ko od njih dobiti veću minutažu ove godine, jer je to ruki godina, samo da usvoje neke nove navike.

Potom je usledilo i logično pitanje - može li Nikola Jokić do titule.

- Pa dobro, oni su uvek ekipa u koju svi sumnjaju, a na kraju se ispostavi da su zapravo jedni od najboljih. Nadam se da će uz dva pojačanja koja su doveli, da će biti u mogućnosti da se bore za trofej.

A koji to tim može da predstavlja iznenađenje ove sezone u NBA ligi? Mile Ilić je poentirao za sam kraj...

- Iznenađenje? Pa, uf... Očekujem da Memfis može nešto da uradi, ako Dža bude spreman mentalno - zaključio je Mile Ilić.

(Telegraf.rs)