Spartak umalo od gotovog napravio veresiju protiv FMP-a: Amerikanci blistali, Cerovina "pokupio" ključnu loptu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / Spartak Office Shoes

Činilo se da drame neće biti, ali... Spartak je ipak tek posle tesna poslednja dva minuta uspeo da pobedi FMP u poslednjem meču 4. kola regionalne ABA lige, iako je na momente imao i prednost veću od 20 poena pred svojim navijačima u "Dudovoj šumi" - 93:86.

Gledali smo neverovatan meč, koji je Spartak mogao da dobije i značajno ranije, ali je FMP pokazao da ima snage da se bori sve do poslednjeg minuta, pa smo možda pomalo i neočekivano, gledajući tok meča, ušli u vrlo dramatičnu završnicu.

Jer samo dva poseda su delila ekipe pred poslednja dva minuta košarke, ali je Spartak tada uspeo da zaustavi Pantere i da na kraju dođe do druge pobede u sezoni, a inače prve na domaćem terenu.

Uspeli su tada da do poena za Spartak dođu Kadžami-Kin i Vojin Medarević, koji je na kraju i prelomio čitav susret u korist Subotičana pred nešto više od 1.000 gledalaca u "Dudovoj šumi".

Prethodno je Spartak tokom utakmice imao i prednost od čak +21 (70:49), a na kraju je umalo od gotovog napravio veresiju svojim izgubljenim loptama i potpunom dekoncentracijom u završnoj četvrtini.

Najefikasniju partiju u redovima Spartaka pružio je Rasir Bolton sa 17 poena, odmah ga je pratio Devon Denijels sa 15 poena, dok je Dušan Miletić stao na 14. Dvocfireni su bili još Kaza Kadžami-Kin sa 13 poena, odnosno Danilo Nikolić sa 11, ali se mora istaći i odlična igra Luke Cerovine koji je imao devet poena, četiri skoka i tri asistencije večeras.

Kada je u pitanju FMP, najbolji je večeras bio Jovan Novak sa 18 poena, Matic Rebec je ubacio jedan manje, dok su Voja Stojanović i Stefan Lazarević postigli po 13 poena.

I Spartak i FMP su sada na skoru 2-2 u sredini tabele. Subotičani u narednom kolu gostuju Dubaiju, dok FMP dočekuje Cibonu.

(Telegraf.rs)