Trenerska vrteška u KLS: U Jokićev Džoker stiže trener koji je pre samo jedan dan otišao iz Užica

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Youtube / Košarkaška liga Srbije / Printscreen

Samo dan nakon što je iz Užica stigla potpuno iznenađujuća vest da je Vladimir Lučić posle pobede nad Mladošću u Zemunu (70:74) odlučio da napusti Slobodu, stiže još jedna vezana za ovog stručnjaka.

Umesto njega je u Slobodu došao njegov imenjak, Vladimir Đokić, koji je već radio u gradu na Đetinji pre oko jedne decenije, a Lučić je takođe odmah pronašao novi klub i to u Košarkaškoj ligi Srbije.

On će, naime, postati šef stručnog štaba Džokera iz Sombora, što je potvrđeno i na zvaničnoj stranici KLS. Prethodno je iz ovog kluba otišao Željko Lukajić.

Sportski direktor Srđan Stojkov je za sajt Košarkaške lige Srbije objasnio kako je odluka pala baš na Lučića.

- Pozitivno sam iznenađen koliko veliku bazu mladih i perspektivnih trenera Srbija ima i siguran sam da sa te strane za budućnost naše košarke ne treba brinuti. Moram se zahvaliti svim agentima koji su nam se u protekloj nedelji stavili na raspolaganje i svojim preporukama nam pomogli da pronađemo najbolji mogući izbor za naš klub. Džoker ima jasnu strategiju plana i razvoja i morali smo voditi računa o tome ko može izneti sav teret ogromnog posla koji naš projekat zahteva. Verujem da smo izabrali najboljeg - izjavio je Stojkov.

Za zvanični sajt KLS potom se oglasio i Lučić, koji je objasnio zbog čega je rešio da napusti Slobodu i pređe u Sombor.

- Dogovor sa Džokerom, tačnije sa Srđanom (Stojkovim) postignut je sinoć i moram napomenuti zbog mnogih insinuacija na tu temu – iz Slobode nisam otišao zbog ponude iz Sombora, već iz ličnih razloga. Tajming se pogodio i sinoć kada sam dobio ponudu nisam mogao da je odbijem, jer je stigla od ozbiljnog kluba, sa čijom strategijom plana i razvoja sam odmah upoznat od strane ljudi koji klub vode. Počastvovan sam što su u moru trenera koji su na tržištu izabrali baš mene i u meni prepoznali nekoga ko može da iznese sav teret i odgovornost jednog ozbiljnog posla koji su postavili pred sebe. Džoker je klub koji teži afirmaciji i razvoju košarke, mladih domaćih igrača, kao i promovisanju Sombora kao ozbiljnog košarkaškog centra. Nije to lak posao, ali siguran sam i verujem da ćemo zajedničkim snagama u tome uspeti. Hvala upravi, hvala porodici Jokić, ja ću svoj posao raditi najbolje što mogu i težiti rezultatu na duže staze. Verujem da zajedničkim snagama to možemo - rekao je Lučić.

(Telegraf.rs)