Boban Marjanović čeka "svoju" Zvezdu: "Pratim ih, gledam i navijam, emocije su velike! Očekujem veliki fajt"

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde će u trećem kolu Evrolige igrati protiv Fenerbahčea u Istanbulu, što će biti i njihovo prvo gostovanje ove sezone u najjačem evropskom takmičenju. Ovo će biti i prilika da se crveno-beli opet "vide" sa Bobanom Marjanovićem, svojim nekadašnjim centrom.

Boban Marjanović je stigao u Fenerbahče negde pred sam kraj leta, pred početak sezone, a odmah se i uključio u rotaciju ove ekipe.

Pred meč, on je govorio za SportKlub baš o emocijama koje gaji prema Crvenoj zvezdi.

- Imam puno emocija, za mene lično. Nisam dugo igrao protiv Zvezde, nisam imao prilike. Velika emocija, bila bi još veća da se igra u Beogradu, ali sad smo ovde. Pratim Zvezdu, gledam Zvezdu i navijam za njih, emocije su velike. Ali ovo je sport, posao, moramo da odradimo šta je do nas da pobedimo Zvezdu.

Na utakmici neće biti Marka Gudurića, a ni Skotija Vilbekina.

- To su naša dva najbolja igrača, imamo dobru ekipu, ali kada ti fale igrači koji su tu dugo, koji su odlični, dobri. Koji su motori ovog tima, pokušaćemo da nadoknadimo kako možemo, Marko nije teža povreda, vratiće se brzo. Skoti je malo veći problem, da ih očekujemo što pre, fale nam, vidi se da imamo u igrama rupe koje bi trebalo da pokrije Skoti, Marko je pokrivao za njega. Biće zeznuto, neće biti lako pobediti Zvezdu, tajav protivnik, takve igrače. Biće muška utakmica, očekujem veliki fajt.

Foto: Milena Đorđević

Dotakao se i čuvene piletine koju je "obezbedio" navijačima u poslednjoj utakmici u sezoni prethodne godine u NBA ligi.

- To je maltene taj, nema baš u svim halama, kada suprotni tim promaši dva bacanja u poslednjoj četvrtini, hoće da budu publika glasnija, ide besplatna piletina, sendvič, besplatan smuti, sok. U nekom mom razmišljanju, vodimo toliko, zašto neko ne promaši bacanje i da ljudima da jedu i pije za džabe. Ovo mi se nikad nije desilo, da li je legalno, mislim da je ta utakmica poslednja utakmica u sezoni, ne znači ni nama ni njima. Lep gest, svi su prihvatili da sam dobio godinu dana besplatne, dobio sam kravicu, članstvo na godinu dana. To znači da mogu godinu dana besplatno da jedem i pijem u tim lancima restorana.

Na pitanje o penziji, bio je pomalo i tajanstven.

- Košarka je život, mi to radimo ceo život, to je za šta živimo, treniramo. Ja volim da radim, to je usađeno od malih nogu od Rtnja, Hemofarma, Zvezda, Mega, kad smo krenuli kao reprezentacija, kad kreneš, svi radimo nešto ekstra, mi nikad, nikad nismo najbolji nismo došli do maksimuma, zato radimo te male stvari da bismo bili bolji. Ostati malo posle treninga, puno znači. Za budućnost, šta su planovi? Napravimo planove, desi se nešto drugo. Ne možemo puno da planiramo budućnost, ali košarka je moj život, to je ono što mogu da trčim i da se krećem, ja ću igrati. Kad ne mogu, život je takav, ispunjavamo nove stranice, neću biti ni prvi ni poslednji koji je otišao u penziju za 10 godina.

(Telegraf.rs / SportKlub)