Oglasio se Elajdža Brajant posle frke sa Biberovićem: "Nisam ga ujeo! Agresivno me je zgrabio za vrat..."

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Velika frka dogodila se tokom utakmice Fenerbahčea i Anadolu Efesa u Evroligi, kada su se pod košem na parketu našli Tarik Biberović i Elajdža Brajant. Sve je preraslo u žestok okršaj njih dvojice, posle čega su mogle da se vide i jasne povrede.

Na ramenima Brajanta ostali su jasni tragovi grebanja od strane Biberovića, dok je delovalo da je sa druge strane Elajdža ujeo košarkaša Fenerbahčea.

Međutim, košarkaš Anadolu Efesa poriče navedeno i tvrdi da nije pokušao da ujede Biberovića i da je sve do ugla gledanja fotografija. On je optužio Biberovića da ga je gurao po vratu i glavi i da tome nema mesta u sportu.

- Tokom napada u kojem sam pokušao da izblokiram šut, Biberović i ja smo pali na parket. Kada sam pokušao da ustanem, on me je agresivno zgrabio za vrat i glavu odpozadi, povukao me dole i gurnuo mi lice u njegovu ruku, a na taj način mi je ostavio strašne ogrebotine zajedno sa bolom u vratu. Kada sam pokušao da se ponovo odvojim od njega, on je nastavio i ogrebao me po rukama. Želim da budem jasan da ga nisam ujeo i da sam samo želeo da ustanem sa parketa. To što neko nekoga hvata za glavu i vrat nema nikakvog mesta u košarci - napisao je Elajdža.

Svakako će ovaj detalj biti i na tapetu Disciplinske komisije Evrolige, pošto su oba košarkaša od Damira Javora dobila isključujuće lične greške.

(Telegraf.rs)