Mijailović: "Čović je jedini čovek sa kojim nisam zajedno gledao utakmicu, nova uprava Zvezde donosi mir"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MNPress, ATA Images

Partizan je ove sezone započeo Evroligu sa dva poraza, dok je u ABA ligi na skoru 4-0, koliko imaju još Budućnost i Mega. Predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović iskoristio je priliku tokom boravka u Crnoj Gori na gostovanju protiv Studentskog centra da priča za tamošnje medije.

Bio je gost emisije na Radio-televiziji Crne Gore pod nazivom "Sportsko popodne" u kojoj se, između ostalog, dotakao i odnosa sa novim predsednikom Košarkaškog saveza Srbije, Nebojšom Čovićem.

- Mi čuvamo odnose sa klubovima, ono što je bilo sa bivšim predsednikom Crvene zvezde je nasleđeno još iz vremena Duška Vujoševića. Njegov metod rada, onoga koji je nekada bio preko puta mene je bio takav… Sada je neko drugi tu. Kao predsednik KSS-a moraće da vodi računa i mora da bude u prijateljstvu sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde će doneti mir i normalan odnos. Mi smo veliki rivali, naš najveći rival su oni, a drugi po nepisanom pravilu je Budućnost - počeo je Mijailović.

Podvukao je činjenicu da nikada do sada zajedno sa Čovićem nije gledao neki košarkaški meč.

- Trudimo se da sa svim klubovima širom regiona, kao i Evrolige negujemo dobar odnos, na najvećem mogućem nivou. Jedini čovek sa kim nikada nisam gledao utakmicu je bivši predsednik Crvene zvezde, a sa svima ostalima sam gledao. Imali su teške situacije sa Budućnošću prošle sezone u plej-ofu, ali nisam dozvolio da se odgovara na saopštenja Budućnosti. Završilo se u miru i normalnom odnosu, ničeg nema lično među nama. Kada nema rezultate uvek su nam krivi drugi - rekao je Ostoja Mijailović.

Kako sam kaže, kada je došao u Partizan, budžet je iznosio samo 300.000 evra...

- Muta Nikolić je imao budžet od 300.000 evra kada sam došao u klub, a sada imamo 23 miliona. Mojim radom, delom pomoći države, ali ta pomoć se zaslužuje normalnim odnosima, kao i zahvaljujući navijačima koji imaju ogroman udeo u svemu ovome, jer kupuju karte... Svi smo zajedno stvorili veliku sinergiju.

Objasnio je Mijailović i kakva je situacija kada je u pitanju budžet ekipe Partizana uz napomenu da su crno-beli inkasirali i sasvim dobar novac zbog "klauzule" koja je postojala kada je u pitanju Dvejn Vošington.

- Partizan je samo u ovih deset dana dosta zaradio, Vašington se vratio da nam pomogne u borbi za TOP 8 Evrolige. Znali smo da neće lako krenuti sezona nakon promene cele ekipe, ima dosta individualnog kvaliteta u ekipi. Naredni period od tri utakmice u Evroligi je period prilagođavanja. Prošle sezone tim je prekasno sklopljen zbog situacije sa Mirotićem. Ove sezone nismo planirali da kompletno promenimo tim, ali tržište nam se kompletno otvorilo i sve se poklopilo da dovedemo odlična pojačanja. Naš budžet je na srednjem nivou u Evroligi. Verujem u ovaj tim. Postoji energija, induvidualni kvalitet, znanje ekipe i stručnog štaba. Ovaj tim kada bude sklopljen do kraja, biće pobednički tim koji će igrati cele sezone i svi puno očekujemo i dugujemo našim navijačima - izjavio je Mijailović za "Sportsko popodne" na RTCG.

(Telegraf.rs / Radio-televizija Crne Gore)