Barać ponosan na "besprekornu" Megu: "Svi su vredno radili, želimo samo ovako da nastavimo"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: KK Mega - Youtube - Printscreen

Košarkaši Mege nastavili su sa sjajnim igrama u ABA ligi, pošto su danas uspeli da izađu na kraj vrlo lako sa Mornarom iz Bara u 4. kolu, tako da su samo jedna od tri ekipe koje nemaju poraz - 84:59.

Posle meča na konferenciji, razloga za zadovoljstvo imao je trener Marko Barać, koji je podvukao da je jako zadovoljan načinom na koji je njegov tim danas nastupao.

- Čestitao bih igračima, jer su dobro i vredno radili tokom nedelje. Rekao bih da smo defanzivno na ovom meču bili jako dobri tokom čitavih 40 minuta, što nam je omogućilo da iskontrolišemo one stvari koje Mornar radi odlično i napadački sistem koji je kreativan. Pobedili smo u bici za skok, što je za našu ekipu prioritet i nastavili smo sa dobrim protokom lopte i nadam se da ćemo tako nastaviti. Čestitao bih gostima na fer igri i želim im sreću u nastavku takmičenja. Mi želimo da nastavimo da igramo kao tim, da napredujemo individualno i da igramo svaki meč sa željom za pobedu.

Ove četiri pobede doneće i dodatno samopouzdanje ekipi Marka Baraća pred nastavak takmičenja.

- Sigurno da prija, jer puno je lakše raditi kada taj rad pravi uspehe koji dolaze brzo, međutim, ja sam kao trener uvek optimista kada se gleda šira slika i verujem da će ekipa da ima dobru sezonu, ali sam racionalan i znam da će i ova sezona, kao i život biti isprepletana uz puno izazova, problema. Svestan sam toga i u svom radu gledam da pripremim ekipu za sve to.

Danas na terenu nije bilo Koste Kondića, koji je bio junak pobede protiv Dubaija, a Barać je objasnio šta je zapravo razlog.

- Što se tiče Koste, on je doživeo povredu na treningu, nije spreman danas da igra. Kao i do sada se nismo obazirali na to, jer momci treniraju dobro, svih 14 koji su sa nama i zadovoljan sam kada mogu da dam nekom priliku da to pokaže i na utakmici. Videćemo kakva će biti situacija sa Kostom, nastavljamo dalje - rekao je Barać.

(Telegraf.rs)