Split posle Zvezde umalo šokirao Cedevita Olimpiju u Ljubljani: Zmajevi dali koš za pobedu u zadnjoj sekundi!

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / Aleš Fežver / KK Cedevita Olimpija

Košarkaši Splita umalo su posle prethodne velike pobede nad Crvenom zvezdom u regionalnoj ABA ligi, došli do novog iznenađenja, ovoga puta na gostovanju u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije - 76:74.

Da tako ipak ne bude postarao se Devin Robinson, koji je postigao šut uz zvuk sirene koji je doveo do toga da ipak ne gledamo produžetke, već da Zmajevi dođu do tesne pobede.

Upravo je Robinson bio najefikasniji igrač Cedevita Olimpije večeras sa 20 poena uz dva skoka i jednu asistenciju, a pratio ga je Aleksej Nikolić sa 17 poena.

Na drugoj strani sjajne partije imali su Krešimir Ljubičić sa 20 poena, koliko je imao i David Škara, a baš su samo oni bili dvocifreni kod gostiju.

Tokom celog meča gledali smo vrlo ujednačenu košarku i niti jedna ekipa nije imala neku veću prednost na svojoj strani. Na kraju je sve moralo da se rešava u poslednja dva minuta.

U njih je Cedevita unela +5, ali je Jordano pogodio trojku, a zatim je Šenon Šorter sa linije penala izjednačio rezultat na 18 sekundi do kraja. Ipak, Zmajevi su našli način preko Robinsona da dođe do pobede.

(Telegraf.rs)