Džordan Lojd zvanično kod Obradovića!

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Zvezda Makabija iz Tel Aviva Džordan Lojd odlučio je da više ne želi da bude deo izraelskog tima, a razloge nije želeo zvanično da javno objavljuje, pa je isto tako doneo odluku da se vrati na mesto uspeha.

Kako je klub iz Kneževine zvanično objavio, Džordan Lojd će naredne dve sezone biti u Monaku kod Saše Obradovića.

Obradović nikada nije krio kako se oseća po pitanju Lojda, da je veza između njega i igrača na visokom nivou zbog njegovog pristupa igri i igračkim obavezama.

Foto: Marko Jovanović

Lojd je od 2022. do 2024. godine igrao za Monako i u tom periodu je osvojio titulu MVP-a finala domaćeg takmičenja, kao i nekoliko timskih nagrada.

U karijeri je igrao i za Zenit, Crvenu zvezdu, Valensiju, ali i za Toronto Reptorse u sezoni 2018/19 kada su osvojili titulu prvaka NBA lige.

Tada je nastala legendarna scena i fotografija, čije je Lojd bio deo (pogledajte igrača u odelu desno od Lenarda), kada je u sedmom meču uz zvuk sirene Kavaj Lenard šutnuo trojku za pobedu preko Embida i tako odveo svoj tim u veliko finale.

Foto: Mark Blinch / PA Images / Profimedia

Ove sezone je za Makabi odigrao četiri meča i statistički je bio na izvanrednom nivou, međutim ova odluka je dobrim delom bila privatna.

U Evroligi je u dva meča prosečno beležio 15.5 poena, 2.5 skokova i 1.5 asistencija na dva odigrana meča protiv Monaka i Asvela.

(Telegraf.rs)