Trinkijeri besneo zbog Bugarina: "Pogleda u sudije i dobije bacanja, trebalo bi da nađem most i ubijem se"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Za oči košarkaške publike ne tako sjajan meč i sve samo ne lep odigrali su Olimpijakos i Žalgiris u Pireju, a domaćin je upisao pobedu rezultatom 74:68 i odbnio nalete rivala u nastavku meča.

Saša Vezenkov je bio najefikasniji igrač na meču sa 17 poena i 11 skokova, ali zamerke na njegov račun imao trener litvanskog tima Andrea Trinkijeri. Zasmetalo mu je to što je Bugarin jako često dobijao bacanja.

- Niko ne želi da igra sa Olimpijakosom. Oni su dugi i veliki, i imaju sistem godinama. Vezenkov se vratio, počinje utakmicu sa 10 slobodnih bacanja. Ne znamo kako, gleda u sudije, dva slobodna bacanja, ovako. Zatim, pogleda na drugu stranu, druga dva slobodna bacanja. I to je veoma teško jer kada su ovakvi, on ide na liniju. Ponovo 43 slobodna bacanja.

Imao je opasku i na podatak da je njegov tim vrlo kasno, nakon 16 minuta imao prvu asistenciju

- Trebalo bi da nađem most i počinim samoubistvo posle onoga što ste rekli. Evroliga je veoma teško takmičenje, posebno za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali u ovoj ligi. Sve je veliko, brzo, veoma fizički. Ponekad, igrači postaju veoma uznemireni. Potreban im je period adaptacije. Sve što ste rekli je veoma tačno, ali mi smo pali za dva, a to što imamo sav zamah znači da imamo nešto. Moramo da radimo na tome da imamo malo više kreacije. To je nešto što je prioritet, ali igramo, takmičimo se - rekao je Trinkijeri.

(Telegraf.rs)