Skandal u Hrvatskoj! Trener čuvenog kluba opsovao navijače, oni reagovali protestom: "Vreme je da vi od.....e"

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: ABA league / KK Cibona / Antonela Pograncic

Košarkaši Cibone su zabeležili poraz i u četvrtom kolu ABA lige od Krke sa 81:74, čime su upisali i treći neuspeh od početka takmičenja. Međutim, nakon ovog meča, velika ljaga je pala i na ime trenera Krisa Tomasa.

Cibona je odlučila je ovog leta da dovede američkog stručnjaka na mestu trenera, ali očigledno ne funkcioniše sve baš onako kako bi želeli Vukovi iz Zagreba. Nezadovoljna publika je negodovala, a navodno je tokom meča Kris Tomas i opsovao te iste navijače.

To je čini se kap koja je prelila čašu, te su navijači izdali hitno saopštenje.

- Privatizovanje utakmica stranih igrača i umanjivanje uloga bitnih karika iz prošlih sezona glavni je lajtmotiv utakmica Cibone ove sezone.

- Krajem avgusta videli smo beli dim nad Draženovim domom, nepoznati investitori kluba na mesto glavnog trenera i sportskog direktora Cibone postavili su nedokazanog Krisa Tomasa, što će se s vremenom pokazati kardinalnom greškom, ali i dovesti nas do neosporne činjenice – Cibona je talac tajanstvenih investitora koji na papiru čine skupštinu udruženja građana, čiji u stvarnosti čak ni članovi nisu, iako bi po slovu zakona neosporno trebalo da budu.

- Kap koja je prelila čašu bila je jučerašnja utakmica ABA lige protiv Krke iz Novog Mesta pred 200 navijača, kada se sve nastavilo po starom. Ket Barber je šutirao lopte kako je hteo, a ni sam ne zna koliko je puta bezuspešno pokušao da prodre u reket protivnika. Iako u timu ima odlične šutere, američki trener nije pripremio nijednu akciju za njih, a briljirao je i pozivanjem dva tajmauta u nekoliko sekundi. Nesposobnost vođenja tima na ovom nivou priča je za sebe, a još gora za navijače Cibone dogodila se kada je Kris Tomas, izlazeći na poluvremenu iz dvorane ka tribinama, uzviknuo nekoliko psovki koje nećemo navoditi. Tomas reagovao je na krajnje neprofesionalan i neprihvatljiv način. Takvo ponašanje nedostojno je jednog sportskog radnika, a pogotovo trenera purgerskog kluba kao što je Cibona, koji bi trebalo da bude uzor i primer kako za igrače, tako i za navijače.

- Udruženje 'Mi smo Cibona' ovim putem oštro osuđuje takvo ponašanje trenera Cibone i traži hitnu reakciju direktora, Tomislava Šerića, uz jedinu moguću opciju – raskid ugovora Krisa Tomasa s najtrofejnijim hrvatskim košarkaškim klubom!

(Telegraf.rs)