Zvezda je najboljem igraču Baskonije uradila nešto što nije doživeo u svojoj karijeri u Evroligi

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju u krcatoj Beogradskoj areni i počeli su Evroligu na sjajan način uz dve pobede iz isto toliko mečeva.

Crno-beli su uspeli da zaustave glavno oružje tima iz Vitorije, igralis u sjajnu odbranu, a posebno se to odnosilo na prvu zvezdu tima - Markusa Hauarda.

Neverovatno zvuči podatak da je Hauard prvi šut za tri poena imao tek na 3.34 do kraja treće četvrtine.

Ovo mu je najduže u istoriji da je čekao da tokom utakmice Evrolige šutne trojku, a ovo mu je bila 74. utakmica u karijeri u elitnom takmičenju.

Inače, Hauard je do sada upućivao najviše šuteva u Evroligi po utakmici poslednje dve godine, prosečno 8,5 po meču.

Posle meča, Ognjen Dobrić je i prokomentarisao ovaj podatak kada smo ga upitali o tome da su napravili na neki način istorijski podvig.

- To nam je bio plan, da Hauard ne šutira. Držali smo se njega. Postavili smo takvu odbranu. Ja sam ulazio i čuvao njega, ali je sve zasluga tima. Nismo mu davali da diše, da šutira i ulazi u ritam. On može da napravi velike probleme, da za 20 minuta ubaci 30 poena. Ekipa je odradila odličan posao na njemu i to je jedna od bitnijih stvari za pobedu - otkrio je Zvezdin košarkaš.

Zvezda sada može znatno mirnije da čeka prvo duplo kolo u Evroligi, gde ima dve nezgodne utakmice, jer prvo gostuje Fenerbahčeu 15. oktobra, a zatim dočekuje Barselonu 18. oktobra u 20.00 u Beogradskoj areni.

Zvezda je trenutno na drugom mestu na tabeli uz isti broj pobeda kao Monako, ali je drugo kolo tek počelo i nije kompletirano. Svakako, ne pamtimo kada su crveno-beli imali ovakav start u svojoj istoriji u Evroligi.

(Telegraf.rs)