Monako "okrenuo" Makabi uz pomoć Džejmsa i Okoboa: Izraelci nisu izdržali do kraja u Kneževini

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada ne ide, tu je Majk Džejms. Košarkaši Monaka ponovo su mogli da se oslone na svog najboljeg igrača, koji ih je poveo do druge pobede u sezoni u Evroligi protiv tima Makabija iz Tel Aviva na domaćem terenu - 85:79.

Postigao je Džejms neke od najvažnijih poena za Kneževe na samom kraju meča, a susret je završio sa 17 poena, jednim skokom i šest asistencija.

Isti broj poena postigao je i njegov saigrač Eli Okobo, koji je uz to sakupio dve lopte i tri podelio saigračima, dok je na drugoj strani blistao nekadašnji igrač Zvezde, Džordan Lojd, u možda svojoj poslednjoj utakmici za Ponos Izraela zbog toga što je tražio raskid ugovora. Dao je 16 poena uz četiri skoka.

Nije ovaj meč bio lak za Monako, pošto su Kneževi na poluvremenu gubili uprkos dobroj igri u napadu (41:46), ali su stvari obrnuli tokom treće deonice, koju su rešili sa +10 (24:14).

Na kraju, Monako je zadržao mirnoću završnici, konstantno imao četiri do pet poena viška i tako stigao do druge pobede, a Makabiju naneo prvi poraz.

Uz Lojda, u ekipi Makabija istakao se još Džejlen Hauard sa 13 poena i sedam skokova, dok je Džasijel Rivero postigao isto toliko uz tri uhvaćene lopte manje.

(Telegraf.rs)