Trinkijeri je stvarno neverovatan: Doneo novinaru poseban poklon nakon "rešetanja", pa mu dao i jedan savet

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Twitter / Printscreen / Basket News

Po svemu je poseban trener Andrea Trinkijeri. Nekada ume brzo da plane, ali potom se vrlo brzo i smiri. Takva je situacija bila i posle utakmice u litvanskom prvenstvu gde je njegov Žalgiris pretrpeo poraz od Ritasa, posle čega je na konferenciji za medije imao oštro obraćanje prema jednom od novinara.

Upitao ga je pomenuti predstavnik štampe da li je svestan da Žalgiris već duže vreme ne može da pobedi Ritas u litvanskom prvenstvu, posle čega je Trinkijeri imao prilično "vatreno" obraćanje.

- Stvarno ne shvatam šta želiš da uradiš. Prošla sezona je prošla sezona. Ovo je prva od četiri utakmice. Nismo igrali dobro, izgubili smo šutem za tri poena. I sada mi pričaš o motivaciji. Kakav to život živiš, kakav mentalitet imaš... Ako mislim kao ti, onda treba da postanem baštovan - rekao je tada uzbuđeni Trinkijeri.

Nekoliko dana kasnije, na konferenciji za medije pred meč Žalgirisa sa Olimpijakosom, nekadašnji trener Partizana pojavio se pred novinarima sa jednim posebnim poklonom u ruci.

Otišao je do pomenutog novinara, pružio mu ruku, a u kesi se nalazilo originalno italijansko vino iz njegove kolekcije.

- Ćao Tautvidase, verujem da dela govore više od reči. Ovo je flaša italijanskog vina, nije kupljena u supermarketu, jer ovu flašu ovde ne možeš da nađeš. Ovo je iz moje lične kolekcije, za posebne događaje, a ovo je poseban događaj. Dolazim u miru. Riba i sir, dajem ti i taj savet - šmekerski je prišao Trinkijeri litvanskom novinaru.

Ovaj je izvinjenje na kraju prihvatio, kao i flašu pomenutog vina...

(Telegraf.rs)