Pitali smo veštačku inteligenciju ko će pobediti na meču Zvezda - Baskonija: "Predikcija nezahvalna, ali..."

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde se ove večeri sastaju sa Baskonijom od 20.00 časova u Evroligi u okviru 2. kola evropskog takmičenja. Crveno-beli u meč ulaze posle poraza u Splitu u ABA ligi, ali uz trijumf nad Parizom (77:80) u elitnom takmičenju na gostovanju.

I Baskonija je za vikend izgubila u ACB ligi od ekipe River Andore, ali je takođe slavila u Evroligi, kod kuće protiv Partizana (88:82), tako da će posle ovog meča samo jedan tim moći da kaže da je i dalje neporažen u najboljem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Baš zato smo odlučili da kao i obično upitamo veštačku inteligenciju ko će biti pobednik večerašnjeg meča između Zvezde i Baskoniji, a zatražili smo od Chat GPT-ja da koristi aktuelne sastave sa zvaničnog sajta takmičenja.

Očigledno je AI vrlo dobro obavešten, pošto nas je podsetio da će sa meča odsustvovati Miloš Teodosić, a predikcija koju je dao oduševiće Delije:

- Večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Baskonije u okviru 2. kola Evrolige očekuje se kao veoma napet duel. Crvena zvezda ulazi u meč nakon pobede protiv Pariza, dok Baskonija dolazi sa pobedom nad Partizanom. Zvezda ima prednost domaćeg terena u Areni, ali će i dalje biti bez Miloša Teodosića zbog suspenzije, što može uticati na njihovu organizaciju igre​ - napisao je prvo Chat GPT.

Dodala je veštačka inteligencija da će ključni igrači za Zvezdu biti Kenan i Nedović.

- Za Zvezdu će ključni igrači biti Nemanja Nedović i Ajzeja Kenan, dok se kod Baskonije očekuje doprinos Markusa Hauarda i Čime Monekea. Oba tima imaju snažan napadački potencijal, ali se očekuje da će Zvezda pokušati da koristi podršku publike i defanzivnu disciplinu kako bi zaustavila tranzicioni napad Baskonije.

Na kraju, došla je i predikcija konačnog rezultata.

- Predikcija za tačan rezultat je nezahvalna, ali moguće je da Crvena zvezda pobedi sa malom razlikom, npr. 82:78, zbog domaće podrške i kvaliteta u napadu - zaključak je Chat GPT-a.

(Telegraf.rs)