Pretukao sudiju na meču, pao je zbog droge, a žene u Srbiji su ludele za njim: Čuveni Mačak je danas zver

S. L.
Vreme čitanja: oko 4 min.

Srbija je poznata kao nacija košarke, zbog čega su dosta popularni i filmovi i serije sa ovom tematikom. Nekako, teško da postoji dete koje je odrastalo 2000-ih godina u Srbiji, a da nije želelo da bude poput Mačka iz filma "1 na 1" ili neko iz serije "Košarkaši". Ipak, lik Mačka je ostao poprilično upamćen, a Zoran Čiča se naprasno i povukao iz javnosti.

Zoran Čiča iza sebe ima poprilično buran život, on je bio košarkaš, oprobao se i u glumačkim vodima, a otelotvorenje Mačka je postalo kao sinonim za decu koja su odrastala "u Blokovima", a gde je jedino važno bilo igrati basket.

Teško odrastanje, hiljadu problema, ali svaki od njih nestaje kada se izađe na betonski teren i čuje zvuk one lančane mrežice. Zanimljiva stvar je ta da je Čiča i van filmskog platna živeo život "Mačka", koji ga je i koštao mnogo čega, pogotovo kada je uhvaćen sa marihuanom.

Upravo ga je film "Jedan na jedan" proslavio, njega, kao i repere Ikca i Reksonu, dok se tu pojavljivao i Branislav Bojović, frontmen grupe "Sanšajn". Ali, Čiča je osim tog filma ostao upamćen u srpskom svetu sporta i po jednom drugom skandalu.

Mačak i Relja kao idoli žena, ali i omladine u Srbiji

Zoran Čiča se probio u javnost nakon uloge u filmu "Jedan na jedan" u kom je čitava radnja postavljena u Beograd, njegove Blokove. Tamo ulični basketaš Mačak živi sa svojim dedom, nakon što su mu tragično nastradali roditelji.

Mačak se druži sa Ćimetom i Slavketom, koje igraju Reksona i Ikac, a koji i u filmu glume repere koji traže svoje mesto pod Suncem. Tu se pojavljuje i Koma, lokalni kriminalac, a Mačka savetuje "Guru", koji je lokalac koji sve zna.

Na početku filma Mačak igra basket i protiv Dušana Kecmana, dok sam lik Mačka ostaje sinonim tajanstvenog mladića, koji je vrsni sportista, ali koji pokušava da izbegne kriminal i sva dešavanja oko sebe tako što će igrati basket i biti najbolji.

Ipak, vremenom zbog raznih nedaća i problema njegovih prijatelja, on odlučuje da igra basket za Komu, što ima i kobni završetak. Izuzev te uloge, Zoran Čiča je bio i jedan od glavnih likova u seriji "Košarkaši", gde je bio najbolji košarkaš ekipe "Mačori", zbog čega je bio i previše nadmen.

Međutim, čak i ovde se vide naznake onog Mačka, koji je bio omiljen, najbolji košarkaš, a kome je i ego jača strana, zbog čega je ponovo ostao "miljenik" populacije.

Skandali - Prebijanje sudije i "padanje" zbog droge

Osim što je glumio u filmu i seriji o košarci, Zoran Čiča se i profesionalno bavio košarkom, tačnije, nije stigao do najvših grana, ali nije ni imao karijeru koja je zanemarljiva. Međutim, on je napravio i pravi skandal 2012. godine, kada je pretukao sudiju.

On je tada igrao za Slodes, kada je napao i pretukao Zorana Miloševića na meču Druge lige - Centar između Mladosti 2009 i Slodesa, za koji je i sam nastupao.

Tadašnji košarkaš Slodesa je prvo protestovao zbog odluke arbitra nakon čega je dobio tehničku grešku, da bi nastavio s protestom, te je dobio i isključujuću grešku kada je nasrnuo na sudiju koji je završio sa frakturom nosa i potresom mozga.

Potom je Čiča priveden, a nakon toga je nosio nanogicu šest meseci, gde je bio i u kućnom pritvoru.

Nije tu Čiča stao sa svojim ispadima, već je 2017. godine kod njega pronađena i marihunana, zbog čega je takođe priveden. Te večeri je Beogradska interventna jedinica u rutinskoj kontroli vozila pronašla marihuanu, nakon čega su pronašli i isto u stanu.

Kasnije su mu u stanu pronađena i tri veća i jedno manje pakovanje, dok je potom protiv njeg anapisana i krivična prijava.

Kako je Mačak postao zver?

Zoran Čiča je tokom svih skandala i cleog života radio na svom telu, zbog čega je napravio od sebe i pravu "zver", što se ne libi da pokaže na svom Instagram profilu, koji nosi naziv "chilechorma", iliti Čile Mačor, po njegovim najpoznatijim ulogama.

Čiča se nakon svoje košarkaške, ali i glumačke karijere u potpunosti posvetio zdraovm žviotu i teretani.

Danas je vlasnik teretane "Pro Gym Beograd", dok je takođe i u "Prvi tim Vračar" ekipi gde drži grupne, individualne i onlajn treninge za sve koji žele da porade na svom telu. Između ostalog, Zoran Čiča je vlasnik i jednog kafe/restorana "Grind" u Beogradu.

Između ostalog, posvetio se i porodici, gde prečesto izbacuje slike svog deteta, ali i uživanja sa prijateljima.

Jednostavno, iako je napustio glumački život, ostao je u ulogama Mačka i Relje iz filmova "Jedan na jedan" i "Košarkaši".

(Telegraf.rs)