Rasturio je Zvezdu u Splitu, a dobro ga pamti i Partizan: "Nije uvek sve u budžetima, ovo nam je bio cilj"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: ABA liga / KK Split / Renato Pezzi

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su neočekivan poraz u Splitu od istoimene ekipe u 3. kolu ABA lige, tako da su sada na 1-2 na tabeli regionalnog takmičenja. Jedan od igrača koji se posebno istakao na tom meču u domaćem sastavu bio je neverovatni Borna Kapusta, koji očigledno ima "pik" na večite rivale kada igra protiv njih.

On je ovaj meč završio kao najkorisniji sa 24 indeksna poena, pošto je postigao 12 poena uz sedam asistencija, dva skoka i tri ukradene lopte za 27 minuta provedenih na terenu.

Sećamo se i njegove partije iz finala ABA Superkupa, kada je sa ekipom Studentskog centra trojkom na kraju meča šokirao Partizan, a dok je bio u Ciboni takođe je odigrao fenomenalno i još jednom srušio Crvenu zvezdu.

U razgovoru za Mozzart Sport, hrvatski košarkaš istakao je da se nekako sve samo od sebe poklopilo da je opet odigrao najbolje protiv jednog od večitih rivala.

- Tako sada ispada da uvek dobro protiv njih odigram - rekao je Borna.

Ističe da ga posebno motiviše činjenica da u tim mečevima ekipama za koje on nastupa daju male šanse za pobedu i da je to dodatna želja za dokazivanjem.

- Nemam neki omiljeni detalj sa tih utakmica, osim da volim pobeđivat utakmice u kojima nam ljudi daju male šanse za pobedu - dodao je on za Mozzart Sport.

I Zvezda i Partizan ove sezone imaju rekordne budžete, ali kako sam kaže Kapusta, ne igra novac na terenu, već igrači.

- Uvek kažem da nije sve u budžetima, naravno puno znači i budžet ekipe, ali da bi pokazao da si bolji moraš pobediti na terenu, jedino se to gleda na kraju.

Za kraj razgovora, Kapusta je otkrio i šta je to što je bio glavni cilj Splita na ovom meču i na koji su to način zaustavili Zvezdu.

- U ovakvim utakmicama kada su ispred nas veliki favoriti bitno je ući opušteno i verovati da se mogu iznenaditi. Cilj je bio držati ih što duže možemo u egalu, to smo uspeli i onda je veći pritisak bio na Zvezdi, mislim da je ključna bila treća četvrtina kada im nismo dopustili da se odvoje na veću razliku. Tada je i samopouzdanje raslo u ekipi i na kraju smo uspeli da ih pobedimo - zaključak je Borne Kapuste.

(Telegraf.rs / Mozzart Sport)