Mega se oglasila posle velike pobede nad Dubaijem: "Posvećeni smo isticanju neverovatnog talenta u ABA ligi"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / KK Dubai / Dragana Stjepanović

Najveće iznenađenje minulog vikenda u ABA ligi priredila nam je Mega pobedom nad Dubaijem u gostima (80:83), čime je zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Tim koji sa klupe vodi Marko Barać prethodno je slavio nad Krkom i nad FMP-om, a meč protiv Dubaija između ostalog pratile su mnoge poznate osobe iz sveta košarke.

Prvi u nizu bio je Nikola Jokić, nekadašnji igrač ovog tima i naš najbolji košarkaš, a tu su bili i njegovi saigrači Dario Šarić i Vlatko Čančar, kao i predsednik VTB lige, australijske NBL lige, vlasnici Denver Nagetsa...

Mega se zbog toga oglasila saopštenjem posle utakmice u kojoj je navela da joj je jako drago što je na neki način meč sa Dubaijem stavio ABA ligu u centar pažnje, a ujedno potvrdio i prisustvo kluba na međunarodnoj sceni.

- Subotnja utakmica je na najbolji način potvrdila posvećenost naše organizacije ka unapređenju globalnog profila lige i isticanju neverovatnog talenta unutar nje. Uzbudljiva pobeda Mege nad Dubaijem, u trećem kolu ABA lige privukla je pažnju nekih od najuticajnijih ličnosti iz sveta košarke.

Pored terena, imali smo čast da ugostimo trostrukog MVP-a NBA lige Nikolu Jokića, Darija Šarića i Vlatka Čančara, kao i vlasnike Denver Nagetsa, Stenlija i Džoša Krenkea. Takođe, utakmica je okupila impresivan niz eminentnih ličnosti iz sveta kosarke: Kelvina Buta, generalnog menadžera Nagetsa, Sergeja Kuščenka, predsednika VTB lige i bivšeg predsednika CSKA; Đordija Bertomeua, bivšeg predsednika Evrolige; Larija Kestelmana, vlasnika australijske NBL; glavnog operativca lige Nikolu Milivojevića; i košarkaške legende Antonela Rigu i Fadija El Katiba, predstavnike italijanske i azijske košarke.

Jako nam je drago da je ova utakmica na poseban način stavila ABA ligu u centar pažnje, istovremeno potvrđujući naše prisustvo na globalnoj sceni, te postavljajući nove standarde za globalnu popularnost i prepoznatljivost malog velikog kluba! - stoji u saopštenju Mege.

(Telegraf.rs)