Lebron sa sinom ispisao istoriju NBA lige

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: AP/Tanjug

Ono o čemu je maštao, Lebron Džejms je konačno ispunio - zaigrao je zajedno sa sinom Bronijem u jednoj zvaničnoj utakmici i tako ušao u istoriju NBA lige!

Lebron i Broni su igrali za Los Anđeles Lejkerse u predsezonskom porazu od Finiksa (118:114) i tako postali prvi otac i sin koji su zajedno igrali u bilo kojoj NBA utakmici, i to na Bronijev 20. rođendan.

Ovo je samo uvid u istorijski trenutak koji će se desiti kada NBA sezona zvanično počne, kasnije ovog meseca, jer je ovaj duel ipak odigran kao priprema za istu.

Džejms senior je meč završio sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije za 16 minuta, dok je Broni na teren kročio u drugoj četvrtini. Imao je samo dva skoka za 13 minuta, bez poena.

- To je nestvarno. Veoma sam počastvovan što mogu da budem deo istorije - rekao je trener Lejkersa Džej Džej Redik pre utakmice.

Inače, Lebron se sprema da započne svoju 22. NBA sezonu. U decembru će napuniti 40 godina, a tokom prošle sezone je prosečno beležio 25,7 poena, 8,3 asistencije i 7,3 skoka u 71 utakmici.

Broni je, pak, draftovan izabrali kao 55. pik, nakon jedne sezone na USC-u. Potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 7,9 miliona dolara, što je izuzetno retko za igrača iz druge runde.

(Telegraf.rs)