Trinkijeri žestoko udario na Smailagića, pa imao burnu svađu sa novinarom: "Imaš siromašan život"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri bio je vidno nezadovoljan posle poraza svog tima od Lijetuvas Ritasa d 91:88, a kao jednog od krivaca označio je bivšeg košarkaša Partizana Alena Smailagića.

Trinkijeri ističe da Smailagić igra loše, da je spor i da mora pod hitno da uhvati ritam sa ekipom.

- Igra loše, spor je svuda. Mora da uhvati ritam što pre, mora da stigne ekipu, a ne mi da jurimo njega - otvoreno je udario na svog igrača Trinkijeri.

On nije bio zadovoljan ni pitanjima na konferenciji, pa je imao burnu raspravu sa novinarom.

- Zaista ne razumem šta pokušavaš da uradiš. Prošla sezona je prošla sezona. Ovo je prva utakmica od četiri utakmice. Nismo igrali dobro, izgubili smo sa tri razlike. I sada govorite o motivaciji, ali kakvu vrstu vođenja imate? Kakav mentalitet imate? Ako razmišljam kao ti, trebalo bi da postanem baštovan. Da, igramo loše. Dešava se. Dešava se. Verujem da se možete fokusirati na to da gubite 20 razlike ili da se vratite i ponovo šutirate da izjednačite ponovo.

- Možete da gledate na dva različita načina, jel tako? Dve stvari, obe su tačne. Imate minus 20 i šutirate za izjednačenje. Da li ej tačno ili nije? Rekao sam da smo igrali loše, nadskočili su nas, bili smo malo mekani. Zaslužili su da pobede. Ali zašto stavljaš sve ostalo, ne razumem, šta želiš da kažeš?

Usledila je dalja rasprava, gde je novinar rekao da je Žalgiris izgubio četiri puta za pola godine od Ritasa.

- Ovo je nova sezona. Pokušavaš li da mi daš lekciju? Šta želiš da ti kažem da te usrećim?

Novinar je konstatovao da je izgubio i prošlogodišnje finale.

- Pa šta? Zar ne možemo da gubimo utakmice? Da li je zagarantovano da ćete uvek pobeđivati?

Novinar nije odustajao, pa mu je izneo statistiku da je Žalgiris u poslednjih 10 finala pobedio devet puta u Litvaniji.

- A danas je finale? Zašto kombinuješ dve stvari? Zašto želite da napravite nešto posebno. Ti si siromašan čovek i imaš siromašan život. Izgubio sam utaimicu, preuzimam odgvornost. Verujte mi, vratićemo se. To je usko razmišljanje, morate da vidite širu sliku.

(Telegraf.rs)