Andrej Kostić debitovao u KLS, ali su ga nadjačali Peno i Lešić! Zvezdino "dete" bilo dvocifreno u porazu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
foto: Nebojsa Parausic

Mladi košarkaš Crvene zvezde, Andrej Kostić ove sezone nastupaće na dvojnoj licenci u ekipi Dinamika u Košarkaškoj ligi Srbije. On je sinoć imao i svoj debi u ovom timu, a iako je upisao poraz, uspeo je da dođe do dvocifrenog učinka protiv ekipe BKK Radničkog, povratnika u prvi rang - 75:82.

Stigao je Kostić do 15 poena za 32 minuta provedena na terenu i to tako što je šutirao 3/6 za dva poena, potom 1/6 za tri, kao i 6/8 sa linije za slobodna bacanja. Uhvatio je i dva skoka, a podelio isto toliko asistencija.

Time je bio najefikasniji igrač u svom timu, ali su gosti svojim daleko većim iskustvom u igračkom smislu uspeli da prelome stvar u svoje ruke.

Kada govorimo o iskustvu, neverovatni Aleksandar Sokolović, prošlosezonski igrač Spartaka je došao do 22 poena na meču, a nekadašnji igrač Albe i reprezentativac Srbije, Stefan Peno je postigao 17 poena, dok je samo jedan manje dao Sava Lešić.

BKK Radnički je vodio kroz čitav meč, a Dinamik je tek u poslednjoj četvrtini uspeo barem koliko-toliko da se približi u beogradskom derbiju.

U preostalim mečevima KLS juče viđene su pobede Vršca na gostovanju Čačku u dramatičnoj završnici (76:77), kao i Tamiša protiv Metalca kod kuće (85:84) i to tako što je Aleksa Čabrilo dao slobodno bacanje za pobedu u poslednjoj sekundi.

Danas se sastaju OKK Beograd - Sloga, Novi Pazar - SPD Radnički Kragujevac, Zlatibor - Sloboda Užice i Džoker Sombor - Mladost Zemun.

(Telegraf.rs)