"Saradnja za Partizan je obavezujuća": Čović pričao o "večitima", pa otkrio tok pregovora sa Pešićem

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: RTS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu televizije "Prva", a tom prilikom, govorio je o aktuenim temama.

Na samom početku, Čović je govorio o Svetislavu Pešiću i njegovom ostanku na klupi Srbije.

- Nisam nezadovoljan kako se sve odvija i u kom pravcu situacija ide. Mada, mediji se trude da naprave senzacionalističku priču za koju mislim da je nepotrebna. Mislim da je najbolje da Pešić ostane, jer će se tako obezbediti kontinuitet. Razgovarali smo Kari i ja više puta, a od čega zavisi da li će on ostati na tom mestu? On je tu tri godine, prošao je kroz raznorazne situacije. Tačno je da ima 75 godina i poštujem to što je izjavio, ali vrata su mu otvorena da ostane i da tako napravimo još jedan iskorak. Podsetiću na to da mi nemamo nijednu zlatnu medalju kao Srbija, a da je sledeće godine Evropsko prvenstvo, pa to može da bude još jedan izazov. Ali hajde da uradimo svoj posao u tišini. Od medijske bude nemamo ništa.

Potom, Čović je govorio i o saradnji "večitih" Crvene zvezde i Partizana sa Savezom.

- Saradnja je obavezujuća i za Partizan i za Crvenu zvezdu jer je Košarkaški savez krovna organizacija. Ja sam u košarci od 11. godine, puno rezultata je napravljeno, dosta dobrog je urađeno i sa FMP-om, pa onda sa Crvenom zvezdom, došli do 25 trofeja. Ja sam bio predsednik Košarkaškog saveza od 1995. do 1997, tada je napravljena i Kuća košarke, 1995. osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu, a 1996. srebro na Olimpijskim igrama. Igrali smo sa Amerikancima. Što se tiče drugih komentara više govore o onima koji ih pričaju. Neću da gubim energiju na to. Kao da ih nisam ni čuo ni video - istakao je.

-

(Telegraf.rs/PrvaTv)