Čudesni preokret Spartaka protiv Krke: Subotičani režirali veleobrt i serijom 13:0 ispisali istoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Spartaka iz Subotice ostvarili su svoju prvu pobedu u ABA ligi ove sezone, savladavši Krku 89:87 u neverovatnom i dramatičnom meču trećeg kola.

Iako je Krka vodila tokom većeg dela utakmice, Spartak je u poslednjoj četvrtini napravio neverovatan preokret, zahvaljujući seriji od 13:0 u završnici meča.

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Rašir Bolton, koji je postigao čak 28 poena i bio ključni igrač u preokretu. Vojin Medarević i Stefan Momirov dodali su po devet poena, dok je Medarević upisao i devet skokova.

Krka vodila većim delom meča

Krka je dominirala većim delom susreta i imala je dvocifrenu prednost na poluvremenu, 48:37, a kontrolisala je tempo i u trećoj četvrtini, kada je zadržala prednost. Tajler Persons je predvodio domaći tim sa 16 poena, dok je Tibor Mirtič dodao 14.

Međutim, Spartak je u poslednjih pet minuta meča iskoristio loš napad Krke i serijom poena stigao do velikog preokreta. Tajler Persons je postigao poslednje poene za Krku četiri minuta pre kraja 87:76, a ispostavilo se da je to bilo sve. Posle toga domaći nisu uspeli da postignu niti nijedan poen.

Malo po malo, Spartak je topio prednost rviala, igrapo čvrsto u odbrani, a Bolton je u ključnom trenutku pogodio oba slobodna bacanja, koja su Spartaku donela konačnu prednost. Krka je imala poslednji napad, ali nije uspela da izjednači.

Da podsetimo, Spartak će u sledećem kolu dočekati FMP u Subotici, dok će Krka tražiti prvu pobedu sezone u Zagrebu protiv Cibone.

ABA liga, treće kolo:

Subota:

Dubai - Mega 80:83

Mornar - Cedevita Olimpija 82:92

Igokea - Budućnost 71:76

Krka - Spartak 87:89

Nedelja:

FMP - Borac 12.00

Split - Crvena zvezda 17.00

Partizan - Cibona 18.30

Ponedeljak:

Studentski centar - Zadar 19.00

(Telegraf.rs)