Španci tvrde: Kampaco neće biti suspendovan, evo šta to znači za Partizan i njihov meč u Evroligi

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Luciano Lima / imago sportfotodienst / Profimedia

U mečevima prvog kola Evrolige su viđena i brojna iznenađenja, a jedno od najvećih je i poraz Real Madrida u Nemačkoj protiv Bajerna iz Minhena, gde je viđen i skandal u režiji Fakunda Kampaca koji je podivljao na sudije.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde se iznervirao zbog toga što je smatrao da treba da dobije faul pri šutu za tri poena, što sudije ipak nisu mislile. On je potom ušao u žestoku raspravu, počeo je da viče, a hteo je i da se obračuna sa njima.

Odmah je dobio tehničku grešku, a potom je i isključen, te je Marka pisala i o tome kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv njega.

Međutim, isti list tvrdi i da do suspenzije neće doći, već da će Argentinac jednostavno morati samo da plati kaznu. Zbog ove situacije su se podsetili i nekih stvari od prošle sezone, kada je recimo Vejd Boldvin dobio kaznu od 3.500 evra za dosta veći incident sa sudijom.

Setili su se i Miloša Teodosića, koji je u poslednjem kolu protiv Efesa takođe isključen.

- Prošle sezone, Teodosić je dobio dve utakmice suspenzije u Evroligi i kaznu od 15.000 evra zbog nepoštovanja španskog sudije Huana Karlosa Garsije Gonzalesa. U ovom slučaju je bilo mnogo gore nego što se desilo sa Kampacom, pošto je srpski košarkaš, van sebe, bio diskvalifikovan kad su mu već dodeljenje dve tehničke greške, posle čega je jurio sudiju po terenu - stoji u tekstu Marke.

Naravno, ukoliko Fakundo Kampaco ne dobije suspenziju, to samo znači da će biti u sastavu protiv Partizana u okviru drugog kola Evrolige.

(Telegraf.rs)