Partizan danas potpisao saradnju sa novim klubom: Odmah stigao Uroš Luković, a tamo je već bivše dete kluba

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Košarkaški klub Partizan danas je potpisao saradnju sa makedonskim MKK Kumanovom u bolasti edukacije u svim oblastima rada, a interesantno je da je istog dana ovaj tim potpisao Uroša Lukovića, bišeg igrača crno-belih.

Kako se navodi na sajtu Partizana, saradnja sa Kumanovom ozvaničena je na tri godine. Na sastancima u Beogradu, u ime kluba iz Severne Makedonije prisustvovao je predsednik Nenad Stojanoski i direktor Andreja Mađovski.

Ova saradnja će se realizovati kroz zajedničke edukativne programe i projekte, a Kumanovo je interesantno već u svoje redove dovelo još jedno nekadašnje Partizanovo dete, Tadiju Tadića.

Inače, Tadija je prošle sezone nastupao u ekipi DEAC-a u Mađarskoj, a prethodno je bio u Zlatiboru. Kumanovo ima visoke ambicije ove sezone i pokušaće da pomrsi račune pre svega MZT-u i Rabotničkom iz Skoplja.

Što se samog Lukovića tiče, njemu je ovo treći put da igra za Kumanovo. U Partizanu je igraou sezoni 2016/17, dok je pored toga bio deo FMP-a, Radničkog, Tartua, Kožuva, MZT-a, Mornara, Zadra, Lovćena i Metalca iz Valjeva.

Da su ambicije velike svedoči i činjenica da se u sastavu nalazi svima dobro poznati Antabija Voler, koji je bio deo ABA lige u ekipama Mornara i Igokee, sa nemalim brojem poena u proseku.

KK Kumanovo je osnovano 1946. godine i takmiči se u prvoj ligi Severne Makedonije.

(Telegraf.rs)