Jokić otkrio koliko mu je teško pao poraz od SAD, pričao o Pešiću, pa se uporedio sa Novakom: "Nismo ni blizu"

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa i Boston Seltiksa odigraće dva pripremna duela u Abu Dabiju pred start nove NBA sezone.

Veliki broj igrača bio je dostupan medijima pre prvog duela, a među njima se našao i srpski košarkaš Nikola Jokić. On je u razgovoru sa srpskim novinarima, između ostalog, govorio o prethodnom letu u kojem je osvojena bronzana medalja na Olimpijskim igrama. Nikola Jokić je od prvog do poslednjeg dana bio pravi primer na terenu, i igrao je sa velikim motivom, pa je i sada istakao da je poraz od Amerikanaca je jedan od najtežih u karijeri.

- Bila je dobra utakmica, sigurno najveći poraz u mojoj karijeri do sada. Velika šansa, ali eto na kraju su nas pobedili. Neki će reći da je normalan poraz, ali nama koji smo igrali, sigurno jedan od najtežih u karijeri.

Prokomentarisao je i ostanak Svetislava Pešića na klupi reprezentacije Srbije:

- Ne znam, ja sam sa trenerom uvek u dobrim odnosima, normalno da želim da ostane. Mislim da je to na njemu, a ne na nama. Mi ćemo sigurno, ako je on selektor, da damo sve od sebe na terenu. Ako odluči da ne nastavi, svakako ćemo da ga podržimo jer je za ovih par godina uradio veliku stvar za našu košarku.

Potom, Jokić je pričao i o prslavi bronze sa saigračima na Olimpijskim igrama.

- Bilo je čudno što je utakmica bila u 11. Ali proslavili smo kako treba i kako dolikuje

Jokić je upitan i o Novaku Đokoviću.

- To što on radi u ovim godinama? Morate da budete u zaista sjajnoj formi, da budete fokusirani na svoje telo. Naravno motivacija je nešto što uvek moraš da imaš. A Novak više ne juri samo zaostavštinu, on želi da potvrdi da je zaista najveći. On je poseban, posebna ličnost, poseban sportista, toliko dugo predstavlja našu zemlju na zaista visokom nivou. U jednom trenutku svi se mi osetimo kao Novak Đoković. Toliko nas dobro predstavlja. Pomislimo da smo najbolji, da smo Novak Đoković.

A je li Nikola Jokić kao Novak Đoković?

- Nismo ni blizu - istakao je srpski košarkaš.

(Telegraf.rs/MozzartSport)

Teme