Obradović otkrio da dvojica igrača neće biti u Vitoriji: "Hauard je sposoban da šutira 15 puta za tri na meču"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.30 časova igraju meč prvog kola Evrolige protiv Baskonije, a u toku večeri otputovaće u Vitoriju Gasteiz, gde bi trebalo da odrade i trening.

Pred prvi meč sezone oglasio se i trener Partizana, Željko Obradović koji je medijima rekao da crno-beli ulaze u takmičenje sa velikim ambicijama, a da će se posebno motriti na Markusa Hauarda.

- Ulazimo u Evroligu s velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao do sad, sa istom željom i energijom koje smo imali u tim utakmicama, mislim sa je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan je i dalje način igre. Pabla Lasa kao trenera karakteriše to što od tima zahteva dosta tranzicije, individualnih rešenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan - Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo sutra na utakmici - rekao je Obradović.

Sa druge strane, Željku je svaki naredni meč najbitniji.

- U ovom trenutku je jako bitan momenat, a posle kad počne, svaka sledeća je verovatno još bitnija. Bitna je, otvara se takmičenje, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro dolazi rezultat.

Ponovo se osvrnuo na taj meč sa Spartakom na kojem je atmosfera bila neverovatna.

- Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad. Cela suština je da izađeš pred gledaoce, da uživaš u onom poslu kojim se baviš. Srećan sam zbog igrača, zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje bude u Subotici, gde smo imali praktično domaći teren. Neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče košarkaško u Subotici.

Bilo je dosta treninga, a igrači iz dana u dan uspevaju sa unapređivanjem.

- Mislim da radimo dobro, da je logičan ovaj put kojim idemo. Nismo imali mnogo treninga, ali smo imali tih osam-deset utakmica pred početak sezone. Iz dana u dan pokušavamo da približimo igračima sve ideje koje imamo i naravno, to će zavisiti od budućih protivnika.

Jedini igrač kojeg neće biti na terenu u Vitoriji Gasteiz je Ajzeja Majk.

- Majk je i dalje van. Oseća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu.

Za kraj, Žoc nije želeo da priča o Duejnu Vošingtonu...

- Imate saopštenje kluba, tamo je sve objašnjeno.

(Telegraf.rs)