Bura zbog objava Ostoje i Savića u KSS: "Moralne lekcije drži čovek koji nije svestan šta je srpska košarka"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Nikola Tomić

Jučerašnje objave predsednika KK Partizan, Ostoje Mijailovića i sportskog direktora istog kluba, Zorana Savića našle su se na udaru Skupštinara Košarkaškog saveza Srbije, a sve po postavljanju Nebojše Čovića na čelo ove organizacije.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Kući košarke, prisutnim novinarima podeljena su saopštenja u kojima je osuđen njihov minuli rad. Skupštinari smatraju da je to nedostojno jednog kluba koji predstavljaju.

- Oglašavanja predsednika KK Partizan i sportskog direktora tog kluba preko svojih privatnih naloga na društvenim mrežama u ime kluba koji trenutno predstavljaju, nakon što smo kao članovi Skupštine KSS jednoglasno glasali za izbor novog predsednika KSS i četiri potpredsednika Saveza – smatramo neozbiljnim i nedostojnim jednog kluba. Posebno kluba sa takvom istorijom i značajem za srpsku košarku”.Postoji izreka koja kaže “mudri ćute, kada se sa nečim ne slažu...”. Ovde to nije slučaj, ali smo mi kao članovi Skupštine KSS bili primorani da se oglasimo javno, ne kako bi branili predsednika Saveza i potpredsednike, već naše pravo kao delegata Skupštine. A jedna od tih prava je izbor najviših tela. Ne pada nam napamet da se pravdamo ljudima koji ne shvataju težinu i delikatnost trenutka u kome se nalazi naša košarka. Nažalost, osim neslaganja koji su mogli da iskažu gospostvenije, nisu pre izbora uputili nijedan konstruktivan predlog za dobrobit naše košarke, niti oredložili kandidata, već samo iskazali neslaganje i doveli u pitanje naš izbor i naš kredibilitet, time što smo glasali po nečijoj volji, a ne po sopstvenoj savesti - piše u saopštenju Skupštinara KSS.

Na kraju je upućena poruka i predsedniku i sportskom direktoru Partizana.

- Izuzetno je neozbiljno da nam moralne lekcije drži čovek koji nije svestan koji klub predstavlja, šta je srpska košarka, i kakve posledice imaju njegovi “tviteraški ispadi”. Podsećamo predsednika i zagonetnog sportskog direktora istog kluba da u ovom sazivu Skupštine KSS i među potpredsednicima ima ljudi koji su u prošlosti dali mnogo više Partizanu od njih. I na terenu i delima. To se posebno odnosi na sportskog direktora koji ima mnogo veće brige od naših legitimnih odluka - piše u saopštenju KSS.

(Telegraf.rs)