"Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Košarkaški savetz Srbije je posle mandata Predraga Danilovića i njegove ostavke dobio novog predsednika Nebojšu Čovića, koji se obratio medijima na konferenciji za medije.

Upitan je o statusu selektora muške košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića i tu je njegov status bio jasan.

- Pešić može da nastavi svoj rad. Tu nema spektakla, ni spekulacije. Svaki olimpijski ciklus nosi sa sobom preispitivanje i raspravu o novom stručnom štabu. Sad se poklopilo da je Kariju istekao ugovor 30. septembra. Ušao je umesto Kokoškova, ali u okviru ciklusa, imao je tri godine. Pešić, po mom mišljenju i iskustvu u košarci predstavlja logično rešenje zbog kontinuiteta, naše mišljenje i većinsko, a i igrači mislim da su igrači iskreni. Logičan je kontinuitet, videćemo da li može to i Pešić, bilo bi dobro da se to nastavi - rekao je Čović i dodao:

Video: Čović otkrio da li Pešić ostaje selektor

- Ima jedan izazov, a to je da u kontinuitetu stručnog štaba i igrača dođemo do prve zlatne medalje kao Srbija kada su seniori u pitanju. Imamo četiri srebrne i bronzanu. Evropsko prvenstvo je interesantno za to, tu bi nam bio potreban Kari. Znam da će biti upotrebljeno i za nas i protiv nas, ako Kari ne ostane, da smo mi nesposobni, ali mi ćemo govoriti sa njim i ako ostane i ako ne ostane. Imaćemo kontakt, treba da imamo dobar odnos i da svi govorimo. KSS je samo jedan, ne može da ih ima pet. Dobrovoljno smo tu, odabrani do strane delegata. Misle da smo mi rešenje - prokomentarisao je Čović.

(Telegraf.rs)