Sale Đorđević želi jaku KLS: "Zvezda i Partizan da se vrate u domaće takmičenje!"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Velike promene dešavaju se u Košarkaškoj ligi Srbije, gde se osim promena na čelu Saveza, sada se radi i na naporima da se ponovo osnuje velika i jaka profesionalna KLS.

Ovu priču je komentarisao Saša Đorđević, trener košarkaškog kluba Sloge, koji je istakao da je veoma važno da se Zvezda i Partizan vrate u KLS.

- Naša liga počela je da izbacuje ozbiljne igrače, nivo takmičenja je na visokom nivou. Finansijska i platežna moć je iz godine u godinu veća, te je i kvalitet igrača koji dolaze u KLS sve jači. Pitate me za stav po pitanju profesionalne lige Srbije? I ozbiljniji i iskusniji treneri od mene tvrde da je to u interesu srpske lige i ja se slažem sa tim - rekao je, a potom nastavio:

- Smatram da zajedno treba da težimo ka tome da se svi veliki klubovi, kao i Zvezda i Partizan, vrate u naše domaće takmičenje. Mišljenja sam da svi klubovi iz KLS trebaju dobiti priliku da igraju najozbiljnije utakmice i da moramo težiti ka profesionalizmu. Iako, smatram da ni ABA 2 za ekipe sa širim rosterima nije loša kao dodatno takmičenje - izjavio je trener Sloge, Saša Đorđević.

(Telegraf.rs)