Bio je Bogdanov saigrač i velika nada NBA lige, a onda se odrekao košarke i miliona zbog Boga

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Ej-Džej Grifin, nekada velika nada NBA lige, šokirao je svet kada je odlučio da sa samo 21 godinom napusti košarku i okrene se veri.

Izabran kao 16. pik na NBA draftu 2022. godine, Griffin je došao u Atlanta Hokse, i postao saigrač našeg Bogdana Bogdanovića kao jedan od najperspektivnijih igrača, često poređen sa Kelijem Oubreom. Međutim, samo dve godine kasnije, mladi krilni igrač odlučio je da napusti košarku kako bi se posvetio svešteničkoj službi.

Pre nešto više od dve nedelje, poznati NBA insajder Šems Čaranija objavio je da je Grifin, koji je nedavno razmenjen u Hjuston Roketse, doneo odluku da zauvek napusti parket. Razlog tada nije bio poznat, ali je sada Grifin lično otkrio da se povlači zbog vere, kroz video koji je objavio na Jutjubu.

Sin Adrijana Grifina, bivšeg NBA igrača i trenera Milvoki Baksa, Ej-Džej je imao obećavajuću prvu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Beležio je prosečno 8,9 poena u 72 utakmice, od kojih je 12 puta bio starter, sa prosečnom minutažom od oko 20 minuta po meču.

Ipak, druga sezona bila je daleko od očekivanog. Uz smanjenu minutažu na ispod devet minuta po meču, Grifinova forma je opala, pa je prosečno beležio svega 2,4 poena u 20 utakmica, nakon čega je prešao u Roketse. Međutim, za ovaj tim neće zaigrati.

- Odrekao sam se košarke da bih pratio Isusa", rekao je Griffin u svom videu. "Znam da mnogi na to gledaju kao na gubitak, ali ja osećam da je ovo odluka koja će mi omogućiti da se potpuno posvetim svešteničkoj službi i služim Gospodu. Mislio sam da je moj poziv košarka, ali Bog mi je pokazao da je naše pravo zvanje da ga slavimo - zaključio je Grifin.

(Telegraf.rs)